UPDATE Greva CFR a luat sfârşit, traficul feroviar a fost reluat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe trenuri de călători au fost blocate timp de o oră în Gara de Nord din Capitală, unul la Chitila şi alte patru la Titu. La Constanţa, greva de la CFR Infrastructură a durat timp de 2 ore. Angajaţii CFR au protestat pentru neplata la timp a salariilor. Liderii sindicali susţin că şi angajaţii CFR Marfă ar putea să declanşeze o grevă din acelaşi motiv. FOTOGALERIE DIN GARA DE NORD.

Citiţi şi
Salariile brute ale angajaţilor CFR au fost îngheţate

 
15.23
Întârzierile înregistrate la cele 25 de trenuri din cauza protestului spontan al impiegaţilor din regionalele Bucureşti şi Constanţa vor afecta salariile ceferiştilor în perioada următoare, a precizat miercuri conducerea Companiei Naţionale de Căi Ferate “CFR” SA .

"Conducerea Companiei Naţionale de Căi Ferate “CFR” SA a informat sindicatele feroviare, încă de săptămâna trecută, că se confruntă cu greutăţi financiare foarte mari, şi că transferurile bancare pentru plata salariilor se vor face eşalonat, respectiv în data de 9 iunie fiind virate salariile pentru regionalele Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Braşov, iar în data de 10 iunie vor fi viraţi banii pentru plata salariilor din regionalele Timişoara, Craiova, Constanţa şi Galaţi" a anunţat CFR SA.

Aceasta fiind situaţia, administraţia consideră că protestul spontan al impiegaţilor din regionalele Bucureşti şi Constanţa nu este justificat, cu atât mai mult cu cât astfel de manifestări produc efecte negative care se repercutează tot asupra feroviarilor.

15.00 R
eprezentanţii CFR S.A au anunţat că astăzi au fost viraţi 4,5 milioane de lei pentru plata salariilor angajaţilor de la cinci regionale, 950.000 fiind deja viraţi către Bancpost, ieri, pentru achitarea drepturilor salariale la regionala Bucureşti.

13.40 Salariaţii de la CFR Marfă ar putea primi 50% din salariu până vineri. Directorul general al CFR Marfă, Călin Graţian, a afirmat că pânpă vineri angajaţii CFR Marfă ar urma să-şi primească jumătate din salariu, urmând ca săptămâna viitoare să le fie viraţi pe card restul de bani.

13.25 Salariaţii Regionalei CFR Constanţa şi-au reluat activitatea
după o grevă spontană derulată pe parcursul a peste două ore, acţiunea lor de protest afectând traficul feroviar prin oprirea a patru trenuri de călători şi a patru marfare. Liderul sindicatului din cadrul CFR Constanţa, Vasile Anghel, a declarat că ceferiştii au întrerupt greva, în jurul orei 12.30, după ce au aflat că salariile restante le-au fost virate în conturile lor bancare, relatează Agerpres.

12.10
Preşedintele Federaţiei sindicale ''Drum de Fier'', Florin Dobrescu, a spus că angajaţii de la CFR Marfă nu au primit salariile aferente lunii mai şi ar putea recurge şi ei la protest dacă nu se vor achita salariile cât mai curând.

11.50
Liderul de sindicat al Federaţiei Mişcare Comercial, Gheorghe Popa, a declarat că ceferiştii de la Regionala Bucureşti au reluat munca, însă rămân în grevă angajaţii de la CFR Infrastructură, regionala Constanţa.

10.40
Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a declarat că "salariile au fost plătite ieri, 250 de milioane de lei, nu au ajuns la timp datorită sistemului informatic al Bancpost".

"Acum au fost plătite restanţele, iara salariile vor fi acordate până pe data de 14 iunie", a adăugat Axinia.

10.34. Angajaţii Regionalelor CFR Bucureşti şi Constanţa protestează pentru că salariile au întârziat două săptămâni. Mai multe trenuri de călători sunt blocate în Gara de Nord din Capitală, potrivit Realitatea TV, unul la Chitila şi alte patru la Titu. Liderul sindical al CFR, Gheorghe Popa a spus că alte zece au fost oprite pe traseu. Nu se poate pleca către Constanţa, Braşov, Timisoara. Unul dintre trenurile blocate are ca destinaţie Budapesta.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite