UPDATE Curtea de Apel Bucureşti a decis suspendarea protestelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UPDATE Curtea de Apel Bucureşti a decis suspendarea protestelor
UPDATE Curtea de Apel Bucureşti a decis suspendarea protestelor

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, vineri, suspendarea protestelor şi revenirea în sala de judecată de luni, a declarat Viorica Costiniu pentru NewsIn, judecător al acestei instanţei. Acesta a precizat că, pe 20 septembrie, va avea loc o nouă Adunare Generală, pentru a evalua rezultatele comisiei speciale din Parlament pentru justiţie şi ce s-a întâmplat cu bugetul instanţelor.

Principiile Pactului pentru Justiţie au fost semnate ieri de către magistraţi şi politicieni, iar preşedintele CSM, Virgil Andreieş, le-a cerut magistraţilor să suspende protestul declanşat acum trei săptămâni.

Principiile adoptate astăzi îmi oferă prilejul să le cer magistraţilor ca cel târziu luni să se întoarcă în sălile de judecată”, a spus ieri, la sediul INM, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Virgil Andreieş. El i-a felicitat pe magistraţi pentru fermitatea şi solidaritatea cu care şi-au apărat independenţa, precum şi pentru modul în care au decis să susţină statul de drept şi principiile care stau la baza lui.

Document este prevăzut că pentru asigurarea independenţei reale sunt necesare aplicarea şi respectarea standardelor europene şi jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului cu privire la înţelesul şi întinderea independenţei, precum şi cu privire la mecanismele de asigurare a acesteia. Finanţarea insuficientă a sistemului judiciar poate creşte vulnerabilitatea şi dependenţa acestuia de celelalte puteri ale statului, se mai arată în acelaşi document.

Schemele de personal pentru instanţe si parchete se vor dimensiona în funcţie de volumul de activitate al magistraţilor şi pe baza normării activităţii personalului auxiliar din instanţe şi parchete, se precizează în document.

În finalul documentului, se prevede că s-a convenit continuarea discuţiilor în cadrul parlamentar, conform regulamentelor celor două Camere ale Parlamentului României, având ca obiectiv final stabilirea unui Pact pentru Justiţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite