UPDATE Bilanţul victimelor atentatului de la Peshawar ajunge la 90

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UPDATE Bilanţul victimelor atentatului de la Peshawar ajunge la 90
UPDATE Bilanţul victimelor atentatului de la Peshawar ajunge la 90

Cel puţin 90 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 200 au fost rănite într-un atentat cu un autovehicul capcană comis miercuri într-o piaţă dintr-o suburbie a oraşului Peshawar, din nord-vestul Pakistanului, transmite CNN.

UPDATE: Cel puţin 90 de persoane au murit miercuri în atentatul asupra unei pieţe aglomerate pakistaneze, titrează CNN.

Numărul morţilor depăşeşte 80,
cei mai mulţi fiind femei şi copii, iar cel al răniţilor 200, a indicat pentru presă ministrul informaţiei din Provincia Frontiera de Nord-Vest, cu capitala la Peshawar, la ieşirea din incinta Lady Reading Hospital.

Oficialul pakistanez a făcut apel tuturor voluntarilor să doneze sânge, deoarece instituţiile medicale se confruntă cu lipsa de sânge.

UPDATE: Atentatul a provocat moartea a cel puţin 70 de persoane, potrivit ultimelor informaţii elibarate de postul CNN
.

Atentatul a vizat o piaţă din Peepl Mandi, o suburbie a oraşului locuit în majoritate de musulmani şiiţi.

15-20 de cadavre, din care 12 sunt ale unor femei, au fost aduse la un spital din Peshawar, au indicat surse medicale locale.

A fost o explozie enormă, care s-a resimţit aproape în întreg oraşul,
a declarat un responsabil al poliţiei locale, precizând că este vorba despre un atentat cu maşină capcană.

VEZI VIDEO AICI.

În ultimele patru luni, oraşul a fost lovit de şapte atacuri teroriste, fiind situat la marginea zonelor tribale din nord-vestul Pakistanului, devenite zone de influenţă a talibanilor şi combatanţilor islamişti afiliaţi oraganizaţiei teroriste Al-Qaeda.

La câteva ore după sosirea la Islamabad a secretarului de stat american Hillary Clinton, care a început o vizită de trei zile în Pakistan, nori de fum negru se înălţau de la locul exploziei.

În cursul acestei luni, militanţii islamişti au lansat numeroase atacuri în Pakistan, omorând peste 200 de persoane, drept represalii la ofensiva de anvergură declanşată de cei aproximativ 30.000 de soldaţi ai forţelor guvernamentale asupra zonelor tribale din nord-vestul ţării.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite