UPDATE Kovesi reînvestită ca procuror general de Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UPDATE Kovesi reînvestită ca procuror general de Băsescu
UPDATE Kovesi reînvestită ca procuror general de Băsescu

Laura Codruţa Kovesi a fost reînvestită în funcţia de procuror general al României de către şeful statului. Traian Băsescu a semnat astăzi, în ziua în care expira mandatul lui Kovesi în fruntea procurorilor, decretul prin care aceasta rămâne procuror general şi în următorii trei ani.

UPDTATE Asociaţia Procurorilor susţine că numirea lui Kovesi asigură stabilitate. Constantin Sima, membru în consiliul director al Asociaţiei Procurorilor, consideră că decizia luată de preşedinte este una înţeleaptă, deoarece, având în vedere instabilitatea politică şi socială din România, cel puţin Parchetul General trebuie să rămână stabil.

UPDATE
Laura Codruţa Kovesi, numită prin decret procuror general pentru încă trei ani, consideră că reînvestirea sa în funcţie este o responsabilitate şi o oportunitate de a continua proiectele începute.Procuror general a declarat că ,împreună cu membrii CSM, îşi propune să găsească soluţii la problemele din sistem.

Reînvestirea în funcţie este o responsabilitate şi o oportunitate de a continua proiectele începute şi de a implementa măsurile necesare dezvoltării instituţionale a Ministerului Public, prezentate în raportul de activitate. Sunt conştientă că rezultatele care au stat la baza deciziei de reînvestire au fost obţinute prin efortul colegilor din Ministerul Public şi le mulţumesc pentru susţinerea pe care am simţit-o în permanenţă", a declarat Laura Codruţa Kovesi.

Mandatul de procuror general al Laurei Kovesi expira astăzi. Ea a reuşit în cei de trei de când se află în fruntea procurorilor din România să-şi ridice în cap întregul Consiliu Superior al Magistraturii.

CSM a dat aviz negativ rămânerii în funcţie a lui Kovesi, însă, potrivit legii privind statul magistraţilor, avizul CSM este unul pur consultativ, numirile făcându-se de şaful statului prin decret.

Liderul Partidului Naţional Liberal (PNL), Crin Antonescu,  a declarat că numirile procurorului general al României şi preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie ar trebui "lăsate în grija preşedintelui următor şi a forurilor prevăzute de Constituţie" şi şi-a exprimat speranţa că Traian Băsescu nu va face numiri fără avizul CSM.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite