Alba Iulia: UPDATE Doi oameni au murit şi alţi şapte au fost răniţi după ce un autocar s-a răsturnat pe DN7

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: UPDATE Doi oameni au murit şi alţi şapte au fost răniţi după ce un autocar s-a răsturnat pe DN7
Alba Iulia: UPDATE Doi oameni au murit şi alţi şapte au fost răniţi după ce un autocar s-a răsturnat pe DN7

În această dimineaţă, în jurul orei 6.00, un autocar a fost acroşat de un tir şi s-a răsturnat, în apropierea localităţii Şibot, din judeţul Alba, pe Drumul Naţional 7.

UPDATE4 ORA 11.30:
Potrivit poliţiştilor accidental s-a produs din vina şoferului autotrenului, care nu a adaptat viteza la condiţiile de trafic. „Este vorba despre o coliziune laterală dintre un autotractor cu remorcă şi un autocar. Din cercetările efectuate la faţa locului s-a stabilit că autotractorul condus de un şofer din municipiul Blaj, care aparţinea unei societăţi comerciale din Sebeş, a intrat pe sensul de mers opus fără să se asigure. A urmat un impact lateral cu autocarul condus de un şofer din Zărneşti, Braşov, care transporta persoane pe ruta Germania - România, în urma căruia cele două autovehicule s-au răsturnat“, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Alba, Iulia Haţegan.

„Bine că nu s-au lovit frontal că muream cu toţii“

După ce a fost aruncat în şanţ, autocarul a mai mers aproape 100 de metri. Cele două femei se aflau pe partea draptă, cea care s-a frecat de pământ. În spatele acestora stătea băiatul femeii decedate, care a scăpat cu răni uşoare.

„Dormeam şi dintr-o dată m-am trezit cu bagajele peste mine“, a spus băiatul, foarte afectat de pierderea sorei şi mamei lui. Tatăl acestuia a sosit şi el la faţa locului, dar era în stare de şoc. Trupurile neînsufleţite au fost transportate la morga spitalului din Alba Iulia pentru autopsie.

Majoritatea călătorilor dormeau la ora la care s-a produs accidentul. „Bine că nu s-au lovit frontal că muream cu toţii“, a afirmat Adrian, un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Alba Iulia. Şoferul autocarului a spus că a încercat să evite tirul dar nu a putut face mai mult. „A venit cu viteză, probabil că a adormit la volan. Am tras de volan dar nu am putut evita de tot“, a declarat şoferul autocarului înregistrat în Germania.

UPDATE3 ORA 10.45
:
Trei victime ale accidentului din această dimineaţă, care au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţă din Alba Iulia au rămas internate în spital. „Este vorba despre o femeie care a suferit o fractură de bazin şi un traumatism cranio-cerebral. Femeia a fost internată la ATI. O altă femeie este internată cu fractură de humerus drept şi traumatism cranio-cerebral“, a spus medicul de urgenţă Aureliana Voloncea.

Cea de-a treia victimă, un copil de doi ani şi câteva luni, a suferit răni uşoare, dar este ţinut sub observaţie medicală în Secţia de pediatrie a spitalului din Alba Iulia, alături de mama sa. „Copilului, o fetiţă, i-au fost făcute analizele, şi nu prezintă nici un pericol, dar pentru moment a rămas sub observaţie“, a mai spus medicul de la Unitatea de Primiri Urgenţe din spitalul.

Trupurile neînsufleţite ale celor două victime au fost duse la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba. Cele două femei, Ileana Grozav, de 50 de ani şi fiica sa, Cristina Cârneală, de 32 de ani, erau din oraşul Sălişte, judeţul Sibiu.

Autocarul a fost ridicat din şanţul de la marginea drumului, dar circulaţia se desfăşoară în continuare cu dificultate în zona producerii accidentului.

UPDATE2 ORA 8.45:
Circulaţia este restricţionată, pe Drumul Naţional 7,  în apropierea localităţii Şibot, în zona unde a avut loc accidentul. Se va circula pe un singur sens până când poliţiştii vor efectua toate măsurătorile.

UPDATE1 ORA 7.55:

Potrivit cercetărilor, se pare că remorca autotrenului a acroşat camionul care a ieşit de pe carosabil şi s-a răsturnat. Cele două femei care au muri erau din localitatea Sălişte, judeţul Sibiu.


În urma accidentului două femei, mamă şi fiică şi-au pierdut viaţa, iar alţi şapte pasageri au suferit răni grave. Mai multe autoutilitare SMURD şi echipaje ale pompierilor au fost mobilizate la faţa locului. Şase persoane grav rănite au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba şi una la spitalul din Orăştie.

Autocarul se întorcea din Germania şi se îndrepta spre Bucureşti, iar la bord avea 30 de pasageri. „Se pare că cele două femei care şi-au pierdut viaţa stăteau pe locurile din spatele autocarului. Persoanele rănite grav au fost tansportate la spital iar celorlalţi pasageri, care au suferit traumatisme mai uşoare li s-a acordat primul ajutor“, a spus Alina Balaş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratrului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite