Boc: medicamentele trebuie să fie la "cele mai mici preţuri din UE"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul intenţionează să ia măsuri ca preţul medicamentelor să se bazeze "pe cele mai mici preţuri din UE" şi să intrducă tichetele de sănătate, a afirmat, astăzi seara, premierul Emil Boc.

"Sunt poate cele mai dificile vremuri pe care le trăim după 1989, datorită unul complex de factori interni şi externi, legaţi de criza economică", şi-a început Boc discursul, la ceremonia de absolvire a celei de-a 60-a promoţii a Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu", relatează NewsIn.

"Am însă optimismul că, deşi e mai greu anul acesta, putem avea speranţa că o vom duce un pic mai bine începând cu anul viitor, că dacă astăzi şi mâine vom rămâne solidari şi vom face ceea ce trebuie pentru această ţară, astăzi, vom putea spera ca ziua de mâine să fie mai bună, zi mai bună şi în privinţa sănătăţii, pentru că sunt câteva lucruri pe care Guvernul şi-a propus să le facă. În primul rând e vorba de procesul de descentralizare, prin care spitalele vor trece în subordonarea autorităţilor locale. De asemenea, reforma medicamentului, în sensul că preţul la medicamente să fie aşezat pe baze corecte, să fie bazat pe cele mai mici preţuri din UE, şi, nu în ultimul rând, de ceea ce înseamnă, în acest moment, introducerea tichetelor de sănătate, un proiect de reformă, cred eu, care este aşteptat de lumea medicală românească, şi care, sunt convins, că îşi va arăta eficeinţa în perioada următoare", a spus Boc.

Premierul le-a spus absolvenţilor că începutul carierei sale în administraţia publică locală a coincis cu momentul în care actualii absolvenţi au început facultatea. "Am început oarecum împreună, dumneavostră eraţi în anul I din faculctate când am devenit primar al municpiului Cluj-Napoca", a spus premierul.

El a spus că UMF "Iuliu Haţieganu" Cluj este una dintre cele mai apreciate universităţi din Europa şi România, că absolvenţii se pot mândri oriunde în lume cu diploma lor, însă i-a sfătuit să nu uite că pe lângă profesionalismul actului medical un doctor bun trebuie să şi ştie cum să se comporte cu pacienţii.

Promoţia din acest an de la UMF Cluj are 1.329 absolvenţi. Ceremonia a avut loc pe stadionul Constantin Rădulescu al echipei de fotabl CFR Cluj. La ceremonie au mai fost prefectul Florian Stamatian, medic de profesie, primarul Sorin Apostu (PDL) şi preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoaie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite