O cincime din populaţia UE va fi musulmană până în 2050, scrie The Telegraph

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O cincime din populaţia UE va fi musulmană până în 2050, scrie The Telegraph
O cincime din populaţia UE va fi musulmană până în 2050, scrie The Telegraph

Până la mijlocul secolului 21, o cincime din populaţia Uniunii Europene va fi musulmană, afirmă cotidianul britanic The Telegraph. În Marea Britanie, Spania şi Olanda, proporţia populaţie musulmane va fi chiar mai mare într-o perioadă mai scurtă de timp, potrivit publicaţiei citate.

Anul trecut, 5% din populaţia celor 27 de state membre UE era musulmană. Creşterea numărului imigranţilor din ţările musulmane şi rata scăzută a natalităţii în rândul populaţiei indigene europene vor face ca, până în 2050, procentul musulmanilor din Europa să ajungă la 20.

În prezent, în Marea Britanie trăiesc cu 20 de milioane mai puţini oameni decât în Germania, cea mai mare ţară din UE. Până în 2060 însă, Regatul Unit va deveni ţara cu cea mai mare populaţie din Uniune, cu 77 de milioane de locuitori.

Toate aceste date indică faptul că factorii de decizie politică nu reuşesc să facă faţă problemei tot mai răspândite a "bombei demografice", mai afirmă ziarul britanic, subliniind că este nevoie de o mai mare dezbatere publică privind felul în care schimbările din structura populaţiei vor afecta aspecte ale vieţii de zi cu zi, de la educaţie şi locuinţe la politica externă şi sistemul de pensii.

În plus, deşi unele sondaje de opinie indică o radicalizare a comunităţilor musulmane, în prezent se acordă prea puţină atenţie integrării acestei categorii de imigranţi, existând riscul ca în perioada următoare să asistăm la tulburări sociale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite