Radu Berceanu: România va primi de la UE circa 200 de milioane de euro pentru transporturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat că România va primi anul acesta circa 200 milioane de euro din Programul Operaţional de Transport - POST.

Acesta a precizat că lucrările consistente cu finanţare europeană vor începe în acest an, iar fondurile absorbite prin POS-T se vor vedea la jumătatea anului viitor, la fel ca şi şantierele de construcţii finanţate din fonduri europene.

"România a pierdut doi ani pentru că cele trei autorităţi de management în ceea ce priveşte sectorul transporturi nu au fost auditate. În acest an am reuşit acest lucru, iar suma pe care o vom primi este de 200 milioane de euro prin POS-T. Dacă accelerăm procesul cred că avem şanse să cheltuim întreaga sumă până în 2013", a spus ministrul.

Berceanu a precizat că România va trebui să-şi calculeze bine paşii mai ales că fondurile europene alocate pentru aceste proiecte, în proporţie de 85 la sută, trebuie asigurate de România şi ulterior decontate.

Ministerul a depus deja patru proiecte spre evaluare la Comisia Europeană, Autostrada Cernavodă - Constanţa, Autostrada Arad - Timişoara centura ocolitoare la nivel de autostradă a Municipiului Constanţa şi proiectul de construcţie al unui dig de larg în Portul Constanţa.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite