Cele mai ieftine ţigări şi băuturi din UE sunt în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eurostat anunţă că în 2008, România a avut cele mai ieftine ţigări, băuturi alcoolice şi echipamente personale de transport din Uniunea Europeană. După nivelul tuturor preţurilor pentru bunurile de consum şi servicii, ţara noastră se află pe locul secun, după Bulgaria.

potrivit datelor biroului european de statistică, pe ansamblu, cele mai scumpe ţări din UE au fost Danemarca (141%), Irlanda (127%) şi Finlanda (125%),

România s-a clasat pe primul loc după nivelul preţurilor doar la capitolul băuturi alcoolice şi ţigări (61% din media UE), fiind urmată de Bulgaria, cu un  nivel al preţurilor care s-a ridicat la 63% din media din blocul comunitar. Cele mai scumpe la acest capitol au fost Irlanda (184%), Marea Britanie (150%) şi Finlanda (137%).

Hainele au fost cel mai ieftine în Marea Britanie (83% din media UE la acest capitol), Bulgaria (84%) şi România (86%), în timp ce Finlanda (123%) şi Suedia (119%) au practicat cele mai mari preţuri la îmbrăcăminte.

Tot Marea Britanie a avut cele mai mici preţuri şi la electronice (televizoare, DVD playere, telefoane, sisteme audio, MP3-uri, camere video, calculatoare şi laptopuri, monitoare, imprimate, scannere, CD-playere, CD şi DVD blancuri), respectiv 86% din media UE.

România cu 101% din media UE s-a clasat pe poziţia a cincea, înaintea sa fiind Bulgaria, Estonia şi Letonia. Aceste produse s-au vândut cel mai scump în Malta (126%).

România a avut cele mai mici preţuri la echipamente de transport personale - vehicule cu motor, motociclete, biciclete - (84% din media UE), urmată de Bulgaria (85%). La polul opus s-a situat Danemarca (174%).

Preţurile practicate în restaurantele şi hotelurile din România au reprezentat 62% din media UE, ceea ce a clasat-o pe locul al treilea în UE, după Bulgaria, ale cărei preţuri la acest capitol au reprezentat 40% din media UE, şi Slovacia (61%).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite