Rusia: Cerem UE să ia o serie de măsuri pentru a evita o nouă criză a gazului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia, prin reprezentatul său Vladimir Cijov, le cere europenilor să acţioneze prin adoptarea de măsuri preventive pentru a se evita o nouă criză a gazului în Ucraina la iarnă, transmite AFP.

Cerem UE să participe activ la o serie de măsuri preventive, printre care asistenţă financiară, pentru a se asigura tranzitul fără întreruperi a resurselor energetice, a declarat Vladimir Cijov în cadrul unei videoconferinţe Bruxelles-Moscova.

Potrivit oficialului, preşedintele Dmitri Medvedev va insista pe acest subiect la summitul UE-Rusia din 18-19 noiembrie de la Stockholm.

Miercuri, remierul rus Vladimir Putin a avertizat că Rusia îşi va reduce livrările de gaz spre Europa prin Ucraina, dacă aceasta mai ia ilegal gaz fără să-şi achite factura.

Cijov a precizat că Ucraina trenează liberalizarea pieţei sale de gaz şi probabil nu va reuşi să îndeplinească cererea FMI de a creşte tarifele interne.

  • Europenii au trecut printr-o criză a gazului în plină iarnă, din cauza unui conflict între Kiev şi Moscova, în ianuarie.
Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite