Geert Wilders: România şi Bulgaria ar trebui să părăsească UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Geert Wilders: România şi Bulgaria ar trebuie să părăsească UE
Geert Wilders: România şi Bulgaria ar trebuie să părăsească UE

Parlamentarul olandez de extremă-dreapta Geert Wilders, liderul Partidului pentru Libertate, a  declarat într-un interviu acordat postului european Euronews că România şi Bulgaria ar trebui să părăsească UE.

Citiţi şi:
Jose Manuel Barroso ar putea fi reales la şefia Comisia Europene în septembrie

Întrebat dacă Uniunea Europeană ar trebui să îşi "deschidă porţile pentru Ucraina ", Wilders a declarat că, "niciun alt stat nu ar mai trebui să adere la Europa". "Eu mă pronunţ chiar pentru ca România şi Bulgaria să părăsească Uniunea Europeană", a subliniat parlamentarul olandez.

Wilders: Sunt îngrijorat de viitorul Europei. Cred că Europa este un continent frumos, cu state puternice, dar, din păcate, din cauza fluxului imigraţionist şi al islamizării societăţilor, mă tem că asta ne va costa libertatea, într-un final. Sunt foarte îngrijorat.

Parlamentarul a precizat, de asemenea, că partidul pe care l-a fondat, Partidul pentru Libertate, cunoscut pentru poziţiile sale antiislamice, "a votat împotriva ratificării Tratatului privind aderarea României şi Bulgariei" la blocul european.

"Cred că aceste două ţări nu sunt deloc pregătite. Nu sunt pregătite şi, în acelaşi timp, sunt foarte corupte", a subliniat el.

Wilders susţine că "olandezii cred că Europa este suficient de extinsă" şi că s-ar opune oricărei noi aderări.

"Trebuie să avem o Europă mai restrânsă, cu sarcini mai limitate, mai degrabă decât o Europă extinsă, în pofida faptului că ar fi mai influentă", a declarat liderul de extremă dreapta.

El a precizat că se opune "Europei Federale" şi vrea ca olandezii să rămână "independenţi", iar Olanda să coopereze "doar în domeniul economic".

Vezi interviul cu Geert Wilders pe Euronews.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite