O casă de pariuri irlandeză îl prezintă pe T. Blair favorit pentru preşedinţia UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O casă de pariuri irlandeză îl prezintă pe T. Blair favorit pentru preşedinţia UE
O casă de pariuri irlandeză îl prezintă pe T. Blair favorit pentru preşedinţia UE

Fostul premier britanic Tony Blair este favorit în cursa pentru fotoliul de preşedinte al Uniunii Europene, potrivit casei de pariuri Paddy Power, în care un olandez, un luxemburghez şi un danez întrunesc, de asemenea, rezultate bune, scrie EU Observer.

Blair este cotat înaintea celorlalţi contracandidaţi cu scor de 4/6, urmat de olandezul Jan Peter Balkenende (4/1), de primul ministru luxemburghez Jean-Claude Juncker (11/2) şi de secretarul general al NATO, danezul Anders Fogh Rasmusse (6/1).

Fostul premier irlandez Bertie Ahern mai figurează printre numele vehiculate de casa de pariuri, cu o cotă de 50/1, alături de fostul preşedinte francez Jacques Chirac (33/1). Preşedintele Consiliului de miniştri din Italia, Silvio Berlusconi, a fost scos de pe listă, întrucât luni, cota sa ajunsese la 100/1.

  • Paddy Power este o casă de pariuri irlandeză care a inclus, în activităţile sale, chiar şi referendumul privind Tratatul de la Lisabona. Instituţia respectivă a prezis foarte corect succesul înregistrat de Tratatul de la Lisabona în referendumul din acest an, spre deosebire de anul trecut, când a înregistrat pierderi în urma rezultatului negativ din cadrul aceleiaşi consultări populare.


Summitul UE din 29 octombrie de la Bruxelles ar fi trebuit să se soldeze cu nominalizarea unui preşedinte european, a unui şef al diplomaţiei, precum şi a membrilor echipei noii Comisii Europene, în conformitate cu prevederile Tratatului de la Lisabona. Însă preşedintele ceh Vaclac Klaus a schimbat practic agenda acestei reuniuni la nivel înalt, prin refuzul său de a semna tratatul şi prin trimiterea documentului spre dezbatere la Curtea Constituţională.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite