Tony Blair, susţinut de premierul britanic pentru şefia UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul britanic Gordon Brown a anunţat că îl susţine pe Tony Blair pentru viitoarea preşedinte a UE, prevăzută prin Tratatul de la Lisabona, potrivit unui interviu apărut astăzi în săptămânalul News of the World, relatează AFP.

Tratatul de la Lisabona prevede înfiinţarea unui post de preşedinte al UE, dar textul mai trebuie ratificat de Irlanda, pentru a intra în vigoare.

"Îl susţinem pe Tony, dar trebuie să convingem şi alte ţări", a spus Brown.

Brown a fost timp de zece ani (1997-2007) ministrul de finanţe al lui Tony Blair, înainte de a-l înlocui pe acesta la conducerea guvernului.

Viitorul preşedinte UE va fi ales pentru un mandat de doi ani şi jumătate, ce poate fi reînnoit o dată. Printre alte nume prezentate figurează fostul premier spaniol Felipe Gonzalez.

Brown este decis să-i conducă pe laburişti în viitoarele alegeri generale


Premierul britanic Gordon Brown s-a declarat decis să rămână în funcţie şi să conducă Partidul Laburist în viitoarele alegeri generale, care vor avea loc până în iunie 2010, potrivit sursei citate mai sus.

"Sunt decis să-i conduc pe laburişti în viitoarele alegeri generale. Trebuie să câştigăm şi vom câştiga", a spus el.

Autoritatea sa a fost serios afectată de recenta demisie a mai multor miniştri în urma scandalului deconturilor exagerate şi de înfrângerea categorică suferită de laburişti la alegerile europene şi locale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite