Acordul cu UE a fost semnat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană (CE) şi autorităţile române au semnat memorandumul de înţelegere pentru împrumutul de 5 miliarde de euro obţinut de România de la fondul UE de echilibrare a balanţei de plăţi. Acordul face parte din programul de finanţare externă de aproape 20 de miliarde de euro coordonat de FMI.

„Memorandumul stabileşte condiţiile deblocării pachetului de asistenţă financiară din partea UE pentru România, începând cu o primă tranşă de 1,5 miliarde de euro aşteptată în iulie“, se arată într-o informare publicată ieri pe site-ul Comisiei Europene.

Documentul a fost semnat de comisarul european pentru Politică Economică şi Monetară, Joaquin Almunia, premierul Emil Boc, ministrul de Finanţe, Gheorghe Pogea, şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Condiţiile de politică economică stipulate în memorandum includ măsuri în domeniul consolidării fiscale, guvernanţei fiscale, reformelor structurale şi reglementării şi supravegherii sectorului financiar. Cele mai multe dintre acestea sunt similare condiţiilor cuprinse în acordul şi memorandumul încheiate cu FMI.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite