AFP: UE critică vizita lui Putin în Abhazia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
<b>AFP</b>: UE critică vizita lui Putin în Abhazia
<b>AFP</b>: UE critică vizita lui Putin în Abhazia

Uniunea Europeană şi-a exprimat astăzi îngrijorarea faţă de decizia premierului rus Vladimir Putin de a merge în Abhazia, "fără să fi cerut autorizaţie din partea Georgiei", şi a condamnat vizita, relatează AFP.

"Uniunea Europeană consideră că această vizită nu respectă principiul integrităţii teritoriale (a Georgiei - n.red.) şi nu ajută eforturile internaţionale purtate pentru stabilizarea regiunii", a declarat preşedinţia suedeză într-un comunicat.

"Uniunea Europeană şi-a reiterat susţinerea faţă de suveranitatea în integritatea teritorială a Georgiei", a adăugat Suedia.

Vladimir Putin a promis Abhaziei susţinerea militară şi financiară de care ar putea avea nevoie, în cursul vizitei sale în această mică regiune georgiană, a cărei indepedenţă a fost recunoscută de Moscova după conflictul cu Tbilisi e anul trecut.

Ieri, ministerul georgian de Externe a calificat drept "provocare" vizita premierului rus Vladimir Putin în Abhazia, subliniind că deplasarea şefului guvernului de la Moscova în regiunea separatistă intervine la un an de la semnarea acordului de încetare a focului care a pus capăt conflictului ruso-georgian.

"Vizita premierului Vladimir Putin este o provocare. Faptul că ea intervine la 12 august 2009, la un an de la semnarea acordului de încetare a focului, arată că această coincidenţă a fost o acţiune dinainte planificată", afirmă diplomaţia georgiană.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite