Kelemen Hunor, propus candidat al UDMR la Preşedinţia României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Permanent al UDMR reunit, vineri, la Târgu Mureş, l-a propus pe preşedintele executiv al Uniunii, Kelemen Hunor, drept candidat la Preşedinţia României, informează Agerpres.

Propunerea urmează să fie supusă la vot şi, eventual, validată, sâmbătă în cadrul Consiliului Reprezentanţilor Unionali, care se va întruni la Târgu Mureş.

"Am informat acest for (Consiliul Permanent - n.r.) în legătură cu discuţiile noastre de ieri cu CNMT, cu deciziile pe care le-am luat şi prezidenţialele (...) Prima decizie pe care am luat-o şi care este o propunere bineînţeles, pentru ca CRU va decide, este ca UDMR să aibă propriul candidat pentru prezidenţiale. Am discutat şi posibilii candidaţi şi am formulat şi aici o propunere, nu prin vot - trebuie să vă spun acest lucru - ci în urma dezbaterii acestei probleme, ajungând la un consens, după ce am avut o discuţie în prealabil şi cu posibilii candidaţi. Deci colegii care au fost nominalizaţi în mod informal, cu domnul Laszlo Borbely, cu domnul Gyorgy Frunda, cu domnul Kelemen Hunor", a arătat Marko Bela.

Liderul UDMR a arătat că atât posibilii candidaţi, cât şi membrii Consiliului Permanent ar fi dorit ca preşedintele să îşi asume candidatura la Preşedinţia României, însă el a considerat că, totuşi, preşedintele UDMR nu este singurul politician care poate să facă faţă, are şi altă menire în această perioadă.

"În acelaşi timp, trebuie să dovedim că în UDMR sunt mai mulţi politicieni care sunt prezidenţiabili. Şi astfel, prin consens şi prin discuţii cu posibilii candidaţi şi prin voinţa lor, vom propune CRU să îl avem ca candidat pentru prezidenţiale pe domnul Kelemen Hunor. Domnia sa a fost propus de Consiliul Permanent şi de colegii mei, posibilii candidaţi", a subliniat Marko Bela.

Politicianul a arătat că atuurile lui Kelemen Hunor vor fi prezentate şi CRU, care va trebui să dea votul final.

"Este o propunere, dar o propunere cu greutate pentru că Consiliul Permanent a făcut această propunere. Este un tânăr politician, cu o generaţie mai tânără decât eu sau alţi colegi şi eu cred că trebuie să promovăm cât mai mulţi tineri în UDMR fie vorba de orice răspundere şi responsabilitate. Şi aşa vom proceda în continuare şi cu alţii, deci nu e singurul politician tânăr din UDMR, dar domnia sa are deja şi o anumită experienţă şi o anumită răspundere în UDMR şi în continuare vom aduce şi alţi tineri. Este o politică a UDMR", a conchis Marko.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite