Kelemen Hunor: "Numai PNL şi UDMR vor semna moţiunea de cenzură"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor: "Numai PNL şi UDMR vor semna moţiunea de cenzură"
Kelemen Hunor: "Numai PNL şi UDMR vor semna moţiunea de cenzură"

Preşedintele executiv al UDMR Kelemen Hunor a declarat  că moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Boc II va fi semnată numai de parlamentarii PNL şi de cei ai Uniunii, demersul fiind necesar acum pentru a "bloca" activitatea Guvernului.

"Decizia grupurilor este că vom semna doar cu PNL, ca partide de opoziţie, care consideră că pentru acest dezastru sunt responsabili pedeliştii, dar şi pesediştii", a explicat Kelemen, care s-a arătat însă încrezător că şi parlamentarii PSD vor vota textul împotriva Cabinetului Boc II.

Întrebat dacă este de părere că o moţiune de cenzură se justifică în acest moment, cu două luni înaintea alegerilor prezidenţiale, Kelemen a precizat că demersul are semnificaţie în acest moment.

"Este important să blocăm Guvernul să ia măsuri nepregătite şi decizii care nu sunt corecte", a menţionat preşedintele executiv al UDMR, referindu-se la ordonanţa de urgenţă a Guvernului prin care se modifică Legea referendumului.

Liderul Uniunii a comentat că actualul Executiv are "această tendinţă" de a lua măsuri nepregătite şi uneori chiar neconstituţionale.

Pentru depunerea unei moţiuni de cenzură, este nevoie de semnăturile a 118 parlamentari, astfel că grupurile PNL şi UDMR sunt suficiente pentru acest demers (121 de semnături). Totuşi, pentru adoptarea moţiunii de cenzură este nevoie de susţinere şi din partea altor formaţiuni parlamentare.

PSD a anunţat, luni,  prin Mircea Geoană, că a decis să susţină o moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Boc II.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite