Scripcaru: UDMR ar putea guverna alături de PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scripcaru: UDMR ar putea guverna alături de PDL
Scripcaru: UDMR ar putea guverna alături de PDL

Vicepreşedintele PDL, George Scripcaru, a declarat vineri, la Sf. Gheorghe, Covasna, că şi-ar dori ca UDMR să facă parte dintr-o formulă de guvernare alături de PDL, chiar "de mâine dacă ar fi posibil”.

Scripcaru a spus că motivul pentru care UDMR nu a făcut parte din fosta Coaliţie a ţinut de PSD, şi nu de PDL, care a fost practic condiţionat să nu intre Uniunea la guvernare alături de ei. „Eu, ca primar de Braşov, ca preşedinte de organizaţie judeţeană şi ca vicepreşedinte, mi-aş dori ca UDMR să facă parte dintr-o formulă de guvernare alături de PDL”, a declarat Scripcaru, pentru NewsIn.

Întrebat dacă acest lucru se referă la perioada postelectorală, el a răspuns „şi de mâine dacă ar fi posibil”. Afirmaţiile vicepreşedintelui PDL vin ca urmare a unor întrebări privind posibilele negocieri care ar avea loc la nivel naţional între PDL şi UDMR privind o formulă de guvernare comună.

George Scripcaru a afirmat că atunci când s-a format fostul Guvern, democrat-liberalii nu au respins UDMR şi au vrut să facă formula cu ei, însă PSD s-a opus. „Cei de la PSD au venit şi au condiţionat formarea fostei coaliţii fără UDMR, pe argumentul că şi aşa au fost mult la guvernare, au câştigat tot timpul, noi reprezentăm destul de mult ca să nu avem nevoie de încă un alt partener şi au condiţionat practic, au făcut un şantaj la adresa PDL ca UDMR să nu fie într-o formulă de guvernare”, a spus el.

În altă ordine de idei, referitor la solicitarea UDMR privind respectarea procentului etnic la deconcentrate în judeţele cu maghiari, Scripcaru a declarat că din punctul său de vedere în Covasna sau Harghita cetăţenii de etnie maghiară trebuie să fie reprezentaţi într-o măsură foarte mare ca şi proporţie. În opinia sa, cetăţenii de etnie maghiară sunt la fel ca cei de etnie română şi pot fi buni profesionişti. De asemenea, în ceea ce priveşte postul de prefect el a spus că trebuie ţinut cont şi de părerea UDMR şi că trebuie să aibă loc o consultare.

Vicepreşedintele PDL a participat, vineri, la inaugurarea noului sediu al PDL Covasna, care va găzdui Biroul Permanent Judeţean, cel Municipal, organizaţiile de tineri şi de femei, precum şi stafful de campanie pentru preşedintele Traian Băsescu.

La eveniment au fost prezenţi şi lideri ai UDMR din judeţ, printre care primarul Antal Arpad, preşedintele

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite