PDL ia în calcul demisia Guvernului, iar UDMR va vota moţiunea de cenzură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PDL decide data la care îşi va alege noua conducere
PDL decide data la care îşi va alege noua conducere

UDMR a transmis democrat-liberalilor că va vota moţiunea de cenzură, în aceste condiţii PDL luând în calcul variata ca Emil Boc, şi după el toţi membrii Guvernului, să demisioneze, au declarat pentru NewsIn surse oficiale.

Duminică seara, reprezentanţii UDMR au avut o întâlnire cu lideri ai PDL, care le-au cerut reprezentanţilor Uniunii să spună mai întâi dacă votează moţiunea de ce Guvernul şi apoi dacă, în eventualitatea că Executivul pică, sunt dispuşi să intre în Guvern cu PDL.

UDMR i-a informat pe cei de la PDL că în acest moment nu se întrunesc condiţii pentru formarea unui Guvern şi că vor vota moţiunea de cenzură pe care au iniţiat-o. "Nu dorim să intrăm în niciun fel de Guvern, înainte de alegeri, nici tehnocrat, nici de altă natură. Există posibilitatea constituţională ca acest Guvern, dacă pică să devină interimar până la alegeri şi să aibă posibilităţi limitate, să nu emită ordonanţe de urgenţă până la prezidenţiale şi nici să-şi asume răspunderea",  le-au spus reprezentanţii UDMR celor de la PDL.

În aceste condiţii, pentru a evita ca Executivul să nu fie demis în Parlament, soluţia PDL pe care o ia în calcul ar fi ca Emil Boc să-şi dea demisia şi după el întregul Guvern, au mai declarat aceleaşi surse.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite