Fidel Castro, mort pe Twitter

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Foarte multe informaţii neconfirmate au apărut joi, pe Twitter, despre posibila moarte a părintelui revoluţiei cubaneze, Fidel Castro, însoţite de fotografia lui.

"Poate cineva să confirme dacă a murit Castro?", s-au întrebat majoritatea utilizatorilor reţelei de socializare Twitter, în timp ce multe publicaţii online din America Latină au postat această informaţie ca ştire "urgentă", potrivit portalului rusesc Gazeta.ru.

Un expert cubanez a catalogat însă aceste informaţii ca fiind doar "speculaţii ce arată aspiraţia forţelor ostile Cubei de a destabiliza situaţia din insulă".

O rezidentă cubaneză a scris însă pe Twitter că deşi informaţia despre decesul lui Castro ar putea fi adevărată, "cubanezii vor fi ultimii care vor afla".

Publicaţia "La Gaceta" scrie că Fidel Castro ar fi murit, potrivit zvonurilor, marţi dimineaţă sau în 7 august.

Zvonurile sunt însoţite de o poză modificată, mai scrie cotidianul, care adaugă că se mai spune că Fidel Castro s-ar afla internat în stare gravă la terapie intensivă, informaţie neconfirmată de oficialii cubanezi.

image

Fox News scrie însă că este vorba despre un virus care circulă pe Twitter cu mesajul. "Fidel Castro este mort!".

Speculaţii despre un posibil deces al lui Fidel Castro au mai apărut şi în trecut.

Supranumit părintele revoluţiei cubaneze, Fidel Castro a condus Partidul Comunist cubanez din 1965 până în 2006, când din cauza stării de sănătate a renunţat la toate funcţiile deţinute şi i-a predat temporar conducerea ţării fratelui său Raul Castro.

În 2008, Raul Castro a fost ales preşedinte al Consiliului de Stat şi comandant suprem al forţelor armatei cubaneze, iar în 2011 secretar general al Partidului Comunist din Cuba.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite