Trafic de patru ori mai mare în vestul ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La intrarea în ţară prin Vama Nădlac se formează cozi
La intrarea în ţară prin Vama Nădlac se formează cozi

Mulţi dintre românii care lucrează în străinătate vin acasă să-şi petrească Sărbătorile. Punctele de trecere a frontierei se aglomerează şi datorită faptului că sunt mulţi români care-şi petrec concediul în străinătate.

În ultimele zile, vămile din judeţul Arad au fost tranzitate de peste 66.000 de persoane, dintre care peste 41.000 au fost pe sensul de intrare în ţară. Cel mai aglomerat punct de frontieră este cel de la Nădlac, pe unde au trecut peste 46.000 de oameni, de patru ori mai mult decât de obicei.

Peste 2.200 de persoane şi 1.000 de autoturisme au trecut graniţa prin Vama Porţile de Fier I, în ultimele 24 de ore. Traficul a crescut cu aproximativ 45%, în comparaţie cu săptămâna precedentă.

„Traficul a crescut, întrucât mulţi români se întorc din străinătate, pentru a-şi petrece sărbătorile împreună cu familiile. Am luat toate măsurile pentru a asigura un trafic civilizat şi fluent", a spus Sorin Coman, şeful punctului de trecere a frontierei Porţile de Fier I.

„Vin din Italia, unde locuiesc şi lucrez de şapte ani. În ultimii trei ani nu am reuşit să-mi văd familia din Severin, aşa că m-am hotărât să le fac o vizită de sărbători", a declarat Emil Tuliu, muncitor.

În schimb, traficul prin cele trei puncte de trecere a frontierei din Timiş este destul de mic. „Nu mai este aglomeraţia din alţi ani. Am avut 4.000 de persoane care au tranzitat punctul în 24 de ore pe ambele sensuri. Anul trecut traficul era cel puţin dublu în această perioadă", a spus agentul Ciprian Gaic, purtătorul de cuvânt al Poliţei de Frontieră Timiş.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite