Turnu Severin: Un severinean vrea cartodrom în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Un severinean vrea cartodrom în oraş
Turnu Severin: Un severinean vrea cartodrom în oraş

Profesorul de carting de la Palatul Copiilor caută investitori pentru a împlini visul lui şi al elevilor săi

Inginer de profesie, Gheorghe Cena învaţă de 20 de ani elevii de la Palatul Copiilor tainele carturilor şi automodelelor. Visul său este acela de a construi un cartodrom în Severin, care să ofere pasionaţilor de motoare un spaţiu organizat şi supravegheat, unde îşi pot etala talentul în ale şofatului.

„Marele meu vis este să construim aici un cartodrom, de care să se folosească toţi iubitorii de motoare, carturi, ATV-uri, mopede etc. E o idee pe care de câţiva ani încerc să le-o sugerez diverşilor factori de decizie, dar până acum nu a fost nimeni de acord cu propunerea mea. Ar fi ceva nemaipomenit ca aceşti copii să aibă un loc unde pot concura şi se pot antrena în condiţii optime. Alte judeţe se ocupă mai mult de carting şi au construit şi piste“, ne spune inginerul.

Mai puţine accidente şi un oraş mai interesant

Ideea profesorului Cena ţinteşte două obiective importante. În primul rând, numărul accidentelor în care sunt implicaţi pasionaţii de motoare s-ar reduce considerabil, întrucât aceştia ar avea un spaţiu sigur unde să le testeze şi n-ar mai fi nevoiţi să iasă pe străzi.

„Copiii îşi iau un motor şi se duc pe stradă să-l testeze. Cum ei sunt teribilişti şi nici prea multe ore de circulaţie rutieră nu fac, e clar că şansele să fie implicaţi într-un accident sunt extrem de mari“, susţine Cena.

Un alt obiectiv este transformarea Severinului într-un oraş interesant pentru organizatorii de concursuri de carting. „Lipsesc astfel de piste în zonă, sunt sigur că de la Vâlcea până la Caransebeş, săptămânal ar veni echipe în Severin“, încheie inginerul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite