Jaf sau intimidare la casa familiei Tutilescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiul chestorului Marian Tutilescu şi-a găsit locuinţa răvăşită. Cei care i-au spart casa nu au furat mare lucru, dar au încercat să dea foc vilei din Drobeta-Turnu Severin lăsând un fier de călcat în priză. Cătălin Tutilescu spune că nu a primit niciun telefon de ameninţare. Tatăl său a declarat pentru „Adevărul“ că ar putea fi vorba de o intimidare, dar nu la adresa lui.

În noaptea de duminică spre luni fiul chestorului Marian Tutilescu a lipsit de acasă fiind plecat la o nuntă. S-a întors în jurul orei 4.00 şi a găsit uşa din spate a locuinţei sale forţată, lucrurile răvăşite şi un fier de călcat în priză. „Toate hainele, tot ce înseamnă obiecte personale, mi-au fost răvăşite. Au încercat să dea foc la casă, să-şi ascundă urmele, au dispărut ceasuri şi aur, dar de valoare mică", a povestit Cătălin Tutilescu (29 de ani).

Tânărul, directorul sucursalei Mehedinţi a Loteriei Române, crede că hoţii căutau bani, dar nu exclude nici varianta răzbunării. Cu toate acestea, el susţine că nu a primit niciun telefon suspect şi nici nu se simţea ameninţat. „Voiau bani, cred, sau răzbunare, dar răzbunare nu văd de ce. Ceea ce m-a deranjat cel mai rău este că au încercat să dea foc. Restul e zero ca valoare. Nu era niciun ban în casă. Duşmani am o grămadă, dar nu am avut niciun conflict din punctul ăsta de vedere, absolut nimic", a precizat Cătălin Tutilescu. Poliţiştii au demarat o anchetă şi cercetează imaginile surprinse de camerele de supraveghere. „Am fost sesizaţi prin 112 că o locuinţă de pe strada Şincai a fost spartă. Am format o echipă operativă, ne-am deplasat la faţa locului, am luat amprente şi am format un cerc de suspecţi", a declarat comisarul Liviu Negrea, şeful serviciului Investigaţii Criminale.

Paguba nu este mare

Secretarul de stat Marian Tutilescu admite ideea unei intimidări, în cazul spargerii casei fiului său. „Paguba nu este foarte mare. Am vorbit cu fiul meu şi mi-a spus că i-au dispărut două brăţări şi două ceasuri. Avea în apropiere şi alte obiecte de valoare: un laptop, o cameră video. Dacă hoţii erau disperaţi, puteau să le fure şi pe acelea. Am putea merge şi pe ideea unei intimidări, dar nu ar fi legată de mine sau de activitatea mea", a declarat, pentru „Adevărul", Marian Tutilescu.

El este sigur că nu a fost vizat de incidentul de duminică noaptea. „Nu cred că mă vizau pe mine. Se ştia clar că nu stau eu acolo. Nu am prea multe date şi nu vreau să fac speculaţii, mai ales că nu s-au luat lucruri de mare valoare din casă. Aştept să văd ce elemente reuşesc să adune colegii de la Poliţia Mehedinţi şi o să revin cu un punct de vedere", a declarat chestorul de poliţie.

Cu toate acestea, Marian Tutilescu nu exclude ca incidentul să fie o răzbunare din partea unor persoane din Turnu Severin. „Într-un oraş mai mic nu este exclus să fie vorba şi de o chestiune de genul acesta, mai ales că au încercat să-şi ascundă urmele într-o manieră mai deosebită", a mai spus chestorul.

Implicat în scandaluri

Cătălin Tutilescu este necăsătorit. A absolvit Academia de Ştiinţe Economice Bucureşti. Tânărul a mai fost implicat şi în alte scandaluri, la vârsta de 22 de ani fiind suspectat de producerea unui accident auto în urma căruia şi-a pierdut viaţa un tânăr poliţist din Mehedinţi. În 2007, un bărbat din Drobeta-Turnu Severin a ajuns la spital împuşcat în picioare, cu clavicula stângă ruptă şi trei degete de la mâna dreaptă tăiate. El a declarat la acea vreme că a fost atacat de un grup de bătăuşi, în spatele căruia s-ar afla fiul chestorului.

Acuzaţiile nu fost probate. În 2008, Tutilescu a asistat pasiv la o bătaie încasată de Andreea Spătaru de la fostul său partener, Ion Cojocea, zis Boschet, deşi vedeta era, la vremea aceea, iubita sa. Cătălin Tutilescu este, de la începutul lui 2009, directorul Sucursalei Mehedinţi a Companiei Naţionale Loteria Română. A contribuit Valeria Cupă

Poliţist controversat

Chestorul Marian Tutilescu, şeful Departamentului Schengen, din Ministerul Administraţiei şi Internelor, este un poliţist cu ştate vechi, fiind unul dintre cei mai logevivi directori ai Poliţiei Capitalei, pe care a coordonat-o în perioada 2003-2009. Tutilescu a mai fost comandant al IPJ Mehedinţi (1991-1999), IPJ Caraş-Severin (1999-2001), dar şi adjunct al inspectorului general al Poliţiei Române (2001-2003). Numele său este legat de ancheta care a dus la reţinerea şi arestarea lui Gigi Becali, dar şi de scandalul „Mall Plaza”, chestorul fiind transferat atunci de la conducerea Poliţiei Capitalei la Direcţia Permise Auto. Sorin Ghica.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite