Turnu Severin: Jaf pe calea ferată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Jaf pe calea ferată
Turnu Severin: Jaf pe calea ferată

După cele două tragedii petrecute pe calea ferată, când două trenuri de persoane au deraiat din motive rămase încă necunoscute, polițiștii severineni au împiedicat un posibil accident ce putea avea o amploare de catastrofă la originea căreia s-au aflat doi severineni.  

Doi severineni de 19, respectiv 20 de ani, au fost prinşi în flagrant, noaptea trecută, de către polițiștii din cadrul Poliției Municipiului, în timp ce furau cuplele de la nouă vagoane-cisternă pline cu mototrină ale unui tren staționat pe o cale ferată industrială în apropierea SC Rotras SA.  Cei doi hoți, au fost prinși în momentul în care desfăceau cu chei potrivite cuplele dintre vagoane și le încărcau într-o mașină. În momentul în care cuplele au fost luate, cisternele au rămas prinse doar în furtunurile de presiune, iar la plecarea trenului acestea puteau sări de pe șine.

Furau pentru fier vechi

 Conform polișiștilor, cei doi tineri, B. Marian și L. Grigoraș, furau cuplele de la vagoane pentru a le vinde la centrele de fier vechi. „ Agenţii de siguranţă publică au prins în flagrant doi indivizi de 19 şi 20 de ani, care au demontat cuplele de la o garnitură de cisterne de tren, pentru a le sustrage. Două cuple le-au pus în portbagaj, pentru a le duce deja la un centru de colectare a fierului vechi, iar celelalte au rămas lângă garnitură în momentul prinderii în flagrant”,a declarat cms. şef Nicolae Niţulescu, dinn cadrul IPJ Mehedinţi. De altfel, conform purtătorului de cuvânt al IPJ Mehedinți, inspector Nicolae Lohon, din cele 18 vagoane din care era compusă garnitura, nouă puteau în orice moment sări de pe șine la punerea în mișcare a trenului. „Tinerii riscă să stea după gratii între 3 şi 5 ani, pentru furt calificat. Aceştia vor fi prezentaţi astăzi Parchetului cu propunerea de arestare preventivă pentru furt calificat. Dacă se va constata că a fost pusă în pericol şi siguranţa circulaţiei feroviare, pedeapsa se poate ridica la 20 de ani de închisoare”, a declarat Nicolae Lohon.

Referitor la acest eveniment, reprezentanţii Regionalei CFR Craiova nu au dorit să facă nici-un comentariu. „Pe calea ferată circulă mai mulţi operatori. Dacă nu erau ale CFR marfă nu putem spune nimic noi. Mai mult, noi nu avem aici un serviciu de relaţii cu presa, aşa că adresaţi-vă la Bucureşti”, a declarat Dorin Dochiliţă, un reprezentant al CFR Craiova.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite