Turnirul şi nunta medievală din Cetatea de Scaun, sabotate de caniculă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul Medieval desfăşurat week-end-ul trecut în Cetatea de Scaun a Sucevei s-a bucurat de succes mai mult seara, canicula din timpul zilei toropindu-i atât pe puţinii vizitatori, cât

Festivalul Medieval desfăşurat week-end-ul trecut în Cetatea de Scaun a Sucevei s-a bucurat de succes mai mult seara, canicula din timpul zilei toropindu-i atât pe puţinii vizitatori, cât şi pe participanţi. Puţini suceveni au asitat la nunta organizată ieri la Cetate după tipicuri medievale, dar şi la celalte manifestări programate la orele amiezii.

Turnirul, unul dintre cele mai aşteptate momente, s-a desfăşurat în şanţul de apărare al Cetăţii.

Cu mirele pe tiroliană

Duelurile dintre cavalerii care doreau mâna fetei Împăratului Verde au fost pe placul spectatorilor, care au aplaudat prestaţia cascadorilor şi a cailor.

Un moment inedit a avut loc sâmbătă la prânz, când la Cetatea de Scaun şi-au făcut apariţia doi miri. Aceştia au vrut să ajungă, pe tiroliană, între zidurile Cetăţii, dar mireasa, Cornelia Bolohan (18 ani), a renunţat. Ea şi-a lăsat doar soţul, Simion Bolohan, să experimenteze senzaţii tari.

Concursul de folk s-a încheiat sâmbătă noapte cu un concert Mircea Vintilă. Artistul a anunţat că vrea să revină în Cetatea de Scaun cu "Cei 4 Corifei", ultimul proiect în care este implicat alături de Mircea Baniciu, Nicu Alifantis şi Alexandru Andrieş. "Este pentru prima dată când vin la acest Festivalul Medieval. A fost o seară de basm", a spus Vintilă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite