Traian Băsescu efectuează o vizită oficială în Turkmenistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu efectuează, marţi şi miercuri, o vizită oficială în Turkmenistan, la invitaţia omologului său, Gurbangulî Berdâmuhamedov, potrivit unui comunicat remis de Administraţia Prezidenţială.

Vizita oficială a şefului statului român în Turkmenistan este prima la nivel înalt din ultimii 18 ani.

Deplasarea la Ashgabat va marca, de asemenea, aniversarea, la 21 iulie, a 17 ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Turkmenistan.

În cadrul vizitei, preşedintele Traian Băsescu va avea întâlniri oficiale cu şeful statului turkmen şi cu preşedintele Parlamentului, Akdja Nurberdyeva.

Pe 10 iulie, preşedintele Gurbangulîi Berdîmuhamedov afirma că Turkmenistanul este gata să se asocieze proiectului de gazoduct european Nabucco şi să îl aprovizioneze cu gaze.

"Turkmenistanul, fidel principiilor de diversificare a căilor sale de transport energetic pe pieţele mondiale, intenţionează să fructifice posibilităţile existente de a participa la mari proiecte internaţionale, cum ar fi, de exemplu, proiectul Nabucco", spunea preşedintele turkmen.

Pe 13 iulie, premierul Emil Boc, revenit de la ceremonia de la Ankara de semnare a Acordului interguvernamental pentru Nabucco, a spus că state precum Azerbaidjan, Turkmenistan şi Kazahstan sunt avute în vedere ca furnizori de gaze naturale pentru proiect.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite