Turiştii au ieşit la vânătoare de vacanţe-chilipir

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Hotelul Vega (cinci stele), din Mamaia, turiştii pot beneficia de reduceri de până la 45%
La Hotelul Vega (cinci stele), din Mamaia, turiştii pot beneficia de reduceri de până la 45%

Firmele de turism oferă cazare mai ieftină cu până la 33% pe litoral, în staţiunile balneare, în Deltă și la munte. Reducerile sunt posibile prin programul „Înscrieri timpurii“, pus în aplicare de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism, dacă sejurul este plătit integral până la sfârşitul lunii martie.

Pentru un concediu la Hotelul Vega de cinci stele din staţiunea Mamaia, prin programul „Înscrieri timpurii", turiştii plătesc doar 75% din preţul biletului. Singura condiţie este să achite contravaloarea sejurului de minimum cinci nopţi cu cel puţin 90 de zile înainte de perioada sejurului ales.

Vacanţe mai ieftine

„În luna iunie, o cameră dublă costă 550 de lei pe noapte, dar dacă se solicită un sejur de minimum 10 zile, se aplică o reducere de 10% care se adaugă la cea prin programul «Înscrieri timpurii», în total de 35%", a declarat Raluca Dumitraşcu, asistent director vânzări la Hotelul Vega. Pentru o vacanţă de minimum 14 nopţi, reducerea este de 20%, la care se adaugă 25% prin programul naţional „Înscrieri timpurii". Un astfel de sejur, după 15 iulie, costă 8.000 de lei în loc de 14.400 de lei, în condiţiile în care tariful este de 1.200 de lei pe noapte în weekend şi 900 de lei în timpul săptămânii.

În staţiunea Eforie Nord, hotelul Europa de patru stele are reducere de 25% prin acelaşi program. În vârf de sezon, o cameră dublă costă 144 de euro, cu mic dejun şi taxe incluse. Accesând programul naţional, turistul plăteşte 108 euro pe noapte. În sudul litoralului, reducerile pornesc de la 7% şi ajung până la 20%. Prin programul ANAT, 144 de hoteluri din toată ţara oferă vacanţe cu preţ redus.

O minivacanţă de trei zile pe un hotel plutitor din Delta Dunării, cu servicii all inclusive, costă 387 de lei de persoană. Sunt incluse cazarea, trei mese pe zi plus masa festivă de Paşte, bărci şi scule de pescuit la dispoziţia clienţilor, apă minerală, cafea, vin şi bere la liber. „Turiştii sunt preluaţi de la Tulcea şi pleacă spre inima Deltei Dunării. În timpul călătoriei de aproape patru ore, ei savurează la masa de prânz preparatele gastronomice dobrogene şi admiră peisajele de pe Braţul Sulina", spune Paul Branovici, proprietarul unei firme de turism din Tulcea.

Concediu în Deltă

O tânără din Iaşi, Alexandra Mihai, îşi va petrece concediul în Deltă. „Voi pleca în Delta Dunării, pe un hotel plutitor de patru stele, alături de gaşca formată din 20 de persoane. În mod normal, în luna august plăteam 600 de euro pe noapte de grup, dar pentru că am achitat integral concediul, am avut o reducere de 20% şi am dat doar 480 de euro pe noapte. Am strâns banii din timp pentru că este mai convenabil să mergem aşa în vacanţă", spune Alexandra Mihai din Iaşi.

Pentru cei care preferă să simtă pământul sub picioare există varianta pensiunilor. În Delta Dunării, trei firme s-au înscris în programul „Înscrieri timpurii". Pensiunea Oprişan din comuna Crişan, de trei stele, oferă o vacanţă de neuitat în mijlocul naturii cu 25% reducere dacă se plăteşte integral preţul excursiei până la sfârşitul lunii. Camerele sunt închiriate cu preţuri cuprinse între 50 şi 90 de lei pe noapte, cu reducerea inclusă.

La munte, turiştii se pot caza cu mai puţini bani în Buşteni, Azuga, Poiana Braşov, Predeal, Sinaia, Moeciu, Sighetu Marmaţiei sau Sibiu. La pensiunea Hanul cu Noroc de trei stele, din Moeciu, reducerea este de 20%. „O cameră dublă este 120 de lei, iar cu reducere ajunge la 100 de lei", a declarat Florin Macovei, proprietarul pensiunii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite