Turiştii, ispitiţi la munte cu zăpadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stratul de zăpadă la Bâlea Lac are 45 de centimetri, iar în Parâng ajunge şi la 50 de centimetri . Deşi omătul aşternut la munte nu este suficient pentru schi, cabanierii nu se plâng de turişti.

Cei care vor să simtă omătul sub picioare o pot face în Parâng de la Cota 2000, unde stratul de nea rezistă vremii frumoase.

„Din păcate, s-a mai topit zăpada, dar aici vremea este schimbătoare, iar dacă ninge două zile, în a treia se poate da drumul la schi”, a spus Ioan Gherghely, un cabanier din Parâng.

Cabanierii din staţiunile hunedorene Straja şi Parâng se aşteaptă la sute de turişti şi în acest weekend. Patronii de pensiuni au alte alternative la distracţia cu zăpadă: explorări de peşteri, alpinism şi trasee pe crestele munţilor. „Noi suntem pregătiţi cu tot ce trebuie, mai trebuie să vină zăpada. Sunt şanse bune ca în mai puţin de câteva săptămâni să se schieze la foc continuu”, spune Emil Părău, unul dintre cabanierii din Straja.

Potrivit cabanierilor, preţurile la cazare nu vor creşte foarte mult, ajungând la 40-80 de lei pe noapte. Odată cu debutul sezonului de schi, după previziunile cabanierilor, în fiecare sfârşit de săptămână vor ajunge peste 12 mii de turişti la schi în cele două staţiuni ale Văii Jiului.

Transfăgărăşanul, redeschis

Pe Transfăgărăşan, stratul de zăpadă măsoară aproximativ 30 de centimetri. Salvamontiştii argeşeni avertizează că în zona tunelului de la Bâlea Lac, unde se circulă pe o singură bandă, există pericolul de avalanşă.

Potrivit datelor furnizate de Districtul Drumuri Naţionale Piscu Negru, se mai circulă pe o singură bandă între kilometrul 110 şi 111. De asemenea, traseele turistice montane aflate la peste 1.500 de metri altitudine sunt închise.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite