Turiştii de pe Semenic intră în competiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii sunt recompensaţi cu diplome, cupe şi echipament sportiv dacă reuşesc să obţină primele locuri.

Sute de copii şi de părinţi au urcat în acest week-end în staţiunea Semenic, ca să participe la a 25-a ediţie a concursului „Cupa Prietenii Munţilor”. Astăzi va avea loc cea de-a doua etapă care constă într-un traseu de slalom special. „Cupa se desfăşoară minim cinci, şase etape în funcţie de vreme. Atât băieţii, cât şi fetele vor participa la această manşă de slalom. Concurenţii vor trebui să treacă purtând ambii clăpari printre porţi. În funcţie de timpul final luat pe cronometru se va crea un clasament”, a explicat Adrian Petrica instructor. Concursul se desfăşoară pe categorii de vârste, la băieţi şi la fete. Sunt patru categorii de grupe unde se poate participa: grupa de începători, grupa juniori mici, grupa juniori mari şi grupa open. „Grupa open este dedicată tuturor grupelor, aici pot participa toţi iubitorii schiului. Câştigătorii acestei grupe, atât băieţii, cât şi fetele vor primi Cupa Prietenii Munţilor, a adăugat Helmut Krubl preşedintele asociaţiei. La prima etapă de săptămâna trecută au fost peste 30 de schiori, acum se aşteaptă peste 50 de pasionaţi de schi. La finele fiecărei etape, cei prezenţi la concurs vor avea parte de cântece, muzică şi poezie.

Anca Petrica are opt ani şi participă de patru ani la această competiţie la grupa juniori mici. Până acum a reuşit să câştige numeroare premii. „Îmi place să schiez, de patru ani vin pe munte pentru a mâ întâlni cu prietenii mei şi pentru a concura împreună cu ei la grupa sub zece ani. Anul trecut am câştigat o cască” , a adăugat Anca. La această cupă pot participa atât copii din interiorul taberei, dar şi cei care vin cu părinţii şi vor să se înscrie în ziua concursului. Ei sunt  recompensaţi la finalul etapelor cu diplome, cupe şi echipament sportiv. Fiind necesar un echipament sportiv adecvat pentru protecţia schiorilor organizatorii au decis să premieze câştigătorii cu diferite produse.
Concursul se va desfăşura în condiţii de iarnă ideale, după ce, de mai bine de o săptămână, a nins, iar stratul de zăpadă este numai bun pentru practicarea sporturilor de iarnă sau pentru întreceri.

Îmi place să schiez, de patru ani vin pe munte pentru a mă întâlni cu prietenii mei

Anca Petrica, concurentă

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite