Turiştii din Rânca au plecat în căutarea lui Costi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii din Rânca au plecat în căutarea lui Costi
Turiştii din Rânca au plecat în căutarea lui Costi

O nouă zi de cercetări fără rezultat în staţiunea gorjeană Rânca, unde peste o sută de persoane îl caută pe Constantin Velcev (7 ani).

Echipele s-au grupat de la primele ore ale dimineţii. „Mergem şi mâine şi oricât va fi nevoie pentru că nu s-a luat nicio decizie privind sistarea căutărilor. Reluăm clădirile şi construcţiile“, a declarat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.

Soarta familiei Velcev a impresionat o ţară întreagă, motiv pentru care, din solidaritate, turiştii din Rânca participă activ la căutări. „Oamenii vin să se uite, curioşi, şi nu rezistă să stea pe margine.Caută şi ei copilul, fapt care ne ajută pentru că nu se ştie niciodată dacă a rămas vreun colţişor necercetat“, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Oamenii nu şi-au pierdut speranţa. „Avem cazuri când am găsit copii după şapte zile, aşa că nu luam în considerare varianta sistării căutărilor“, a mai precizat Tică.

Totuşi, echipele de intervenţie vor lua în calcul, începând  de astăzi, şi varianta decesului copilului.Mama lui Costi, Olga, spune că este hotărâtă să rămână la Rânca: „Nu plec până nu se termină acţiunea aici. Unde să plec? N-a apărut nici măcar un semn până acum“, a spus ieri femeia.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Direcţiei Silvice Gorj, peste 25 de urşi şi opt lupi au fost inventariaţi în zonă. „Cred că lupii şi urşii nu sunt adevăratul pericol. Aceste animale nu atacă omul, cel puţin nu în ultimii zeci de ani. Câinii sălbăticiţi sunt realul pericol“, a spus directorul Ovidiu Cârstorc.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite