Ministrul Turismului vrea o linie de croazieră între Constanţa şi insulele greceşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, sâmbătă, că intenţionează să realizeze o linie de croazieră care să lege Constanţa de insulele greceşti. Ministrul a declarat că ideea a apărut în urma discuţiilor pe care le-a avut cu preşedintele Organizaţiei de Turism a Greciei (OTG), Ioannis Kofinis.

"Am discutat despre posibilitatea de a aveam un parteneriat regional al ţărilor cu legătură la Marea Neagră şi despre posbilitatea de a promova produse turistice comune. O variantă pentru un astfel de produs pe care am avut-o în discuţie a fost aceea de a crea un produs tip croazieră care să lege Constanţa de insulele greceşti, urmând ca în vizitele ulterioare reciproce să concretizăm toate aceste discuţii pe care deja le-am avut aici”, a spus, la Constanţa, potrivit NewsIn, ministrul Elena Udrea.

Ministrul Turismului a susţinut că aceste iniţiative se pot concretiza până la sfârşitul acestei veri, pentru că “lucrurile se mişcă repede în turism şi România nu mai are timp de pierdut”.

Elena Udrea a afirmat că România şi Grecia au produs turistic asemănător, dar a subliniat diferenţele dintre cele două ţări. "Avem un produs turistic asemănător, avem turism de litoral, dar, în acelaşi timp, avem şi turism cultural şi religios. Am făcut această invitaţie pentru că era extrem de important să putem împărtăşi din experienţa Greciei în privinţa legislaţiei privind turismul, modalitatea de promovare a unei destinaţii turistice şi a unor produse turistice, în condiţiile în care în Grecia turismul aduce aproape 20 % în PIB şi în condiţiile în care în acest an Grecia şi-a dublat bugetul pentru acţiunile de promovare, ajungând la 150 de milioane de euro, faţă de numai 10 milioane, cât are România”, a mai spus Elena Udrea.

Ioannis Kofinis a mulţumit pentru invitaţia adresată de ministrul Turismului de a vizita România şi a invitat-o pe Elena Udrea în Grecia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite