Târgovişte: Turismul dâmboviţean este pe ducă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte:  Turismul dâmboviţean este pe ducă
Târgovişte: Turismul dâmboviţean este pe ducă

Criza economică şi-a făcut resimţite efectele în rândul hotelurilor şi pensiunilor din judeţul Dâmboviţa. Managerii de unităţi se plâng că numărul turiştilor care le calcă pragul este tot mai redus şi că în aceste condiţii se îndreaptă cu paşi repezi către faliment.

Potrivit datelor Direcţiei de Statistică Dâmboviţa, comparativ cu luna august a anului trecut, scăderea în acest an este una semnificativă, de aproape 26%, iar proprietarii se tem că situaţia ar putea fi şi mai rea în următoarea perioadă.

Tot mai puţini străini

Aproape 6.000 de turişti s-au cazat la unităţile turistice din judeţ în luna august a acestui an, cu 2.000 de persoane mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

 „ Am resimţit o criză, este normal să fie aşa. Trecem momentan printr-un moment dificil în sensul că ţările vest-europene, principalele furnizoare de turişti pentru piaţa locală, şi-au redus simţitor numărul vizitatorilor din pricina crizei internaţionale“, a declarat Marian Maialt, manager hotelier la pensiunea dâmboviţeană „Doru“.

Cu aceeaşi problemă se confruntă şi cei de la Pensiunea „Casa Domnească“, care au fost reţinuti, însă, în a se exprima în legătură cu pierderile lor. „Ştiu că numărul turiştilor este în scădere, dar prefer să nu comentez acest aspect“, a declarat managerul unităţii, Elena Neguţ.

Directorul adjunct al hotelului „Dâmboviţa“, Mariana Piciu, a declarat că se simte şi la această unitate o scădere a numărului de turişti, dar nu atât de mare ca la concurenţă.

„În comparaţie cu alte hoteluri, noi nu am fost atât de tare afectaţi de scăderea numărului turiştilor, pentru că ofertele pe care le-am conceput au atras vizitatori atât din ţară cât şi din străinătate. Sfatul meu pentru soluţionarea acestei probleme este că toţi managerii ar trebui să iasă pe piaţă cu oferte avantajoase“, a declarat Mariana Piciu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite