Copiii s-au distrat în poligonul de la Turcineşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Probele inedite au pus la încercare rezistenţa fizică şi imaginaţia concurenţilor

Peste 400 de copii însoţiţi de cadrele didactice şi părinţi au fost prezenţi aseară în poligonul de trageri de la Turcineşti. Evenimentul intitulat „ Minte Sănătoasă în Corp Sănătos“ a fost organizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului. Elevii de gimnaziu, liceeni din Târgu-Jiu şi din localităţile apropiate au avut ocazia să se întreacă într-o  serie de concursuri: orientare turistică, fugă în sac pe o distanţă de 20 de metri în echipe de câte doi, fete şi băieţi, probă de ştafetă echipe de câte patru la 50 de metri, fuga rapidă cu un coechipier transportat în spate, trasul sforii şi proba oului în lingură. Copiii au asistat la o demonstraţie de salvare a unei persoane de la înec prezentată de Serviciul Salvamont Gorj.

Alergarea cu oul în lingură i-a fascinat pe cei mici


Distracţia a început în momentul în care s-a dat startul la proba oului în lingură. „Am concurat cu elevi de la alte şcoli. Nu am spart niciun ou. M-am distrat la maxim“, a spus Bogdan Deliu, elev în clasa a VI-a de la Şcoala Constantin Săvoiu din Târgu-Jiu.
„Unii dintre ei au trişat, au ţinut cu mâna de ouă, dar s-au distrat pe cinste“, a precizat Elena Onescu, secretarul şef al concursului. Părinţii laudă iniţiativa autorităţilor. „Am venit cu băieţelul meu care a concurat şi el la manifestările sportive. Nu mă aşteptam să fie aşa de frumos. Până acum nu s-au mai organizat niciodată evenimente de acest gen“, a spus Daniela Blejan, părinte. Cercurile artistice ale Palatului Copiilor au prezentat un spectacol de dansuri populare, muzică uşoară şi muzică folk.

Copiii s-au adunat în jurul focului de tabără


Echipele câştigătoare la concursurile sportive au fost premiate cu diplome de participare şi trofee. Petrecerea câmpenească s-a încheiat cu un spectaculos foc de tabără. „Nu am mai văzut un foc de tabără aşa mare. E foarte frumos. Sper să mai facă şi la anul“, a spus Adrian Săpun din cadul Liceului cu Program Sportiv.
Reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu, Consiliul Local, Inspectoratul de Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Palatul Copiilor şi  Inspectoratul Şcolar promit că vor organiza astfel de manifestări şi la anul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite