Tun de 2,7 milioane de euro la Vama Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DJAOV) Braşov, Claudiu Monea, şi şeful Biroului de Supraveghere Produse Accizate din instituţie, Dorel Ciobanu, sunt cercetaţi de procurorii DIICOT Braşov pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat, complictitate la evaziune fiscală şi fals intelectual.

Anchetatorii îi acuză pe cei doi că au sprijinit un grup care făcea evaziune fiscală cu produse energetice, achiziţionate cu scutire de la plata accizei, care erau livrate utilizatorilor finali fără documente sau cu documente fictive emise de societăţi-fantomă. Gruparea sprijinită de cei doi funcţionari vamali a creat statului un prejudiciu de 2,7 milioane de euro.

Citiţi şi:

Curtea de Apel a judecat, dimineaţă, recursul în cazul celor doi „capi“ ai Vămii Braşov 

Potrivit DIICOT, Claudiu Monea şi Dorel Ciobanu i-au consiliat pe membrii grupării cu privire la modul de depunere a situaţiilor privind mişcările de produse energetice şi/sau încasarea contravalorii accizei aferente livrărilor din antrepozitele fiscal, către bugetul de stat. Cei doi au certificat documentele administrative de însoţire şi au împiedicat orice control, deşi antrepozitele erau nou-înfiinţate şi tranzacţionau cantităţi mari de produse energetice.

Procurorii au propus arestarea celor doi funcţionari, dar Tribunalul Braşov a decis cercetarea lor în libertate. Procurorii au făcut recurs, care s-a judecat ieri.

„Nici nu ştiu dacă are sens să discutăm de un prejudiciu, atât timp cât urmărirea penală se efectuează de un organ necompetent. Dosarul intra în competenţa DNA şi nu a DIICOT", a spus apărătorul lui Dorel Ciobanu, avocatul Ioan Gliga.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite