Vârf de munte din Argentina, vândut la metru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cumpărătorilor li se va emite un certificat de proprietate
Cumpărătorilor li se va emite un certificat de proprietate

Alpiniştii tulceni din Asociaţia Explorer au găsit o metodă inedită pentru finanţarea unei expediţii pe vârful Aconcagua din Argentina: vând vârful muntelui la metru.

„Puteţi fi speciali, să faceţi un cadou original de Crăciun şi în acelaşi timp să sustineti performanta. Se vând minim 10 metri pe www.aconcagua2010.ro, preţul unui metru fiind de 1 euro.

Tuturor cumpărătorilor li se emite un certificat de proprietate personalizat, iar la întoarcerea din Argentina va fi publicată pe site lista proprietarilor", a declarat Ion Boncea, unul dintre iniţiatorii acestui proiect.

Expediţia costă în jur de 2.500 de euro de persoană.

Vârful Aconcagua are altitudinea de 6.962 metri. „Aconcagua 2010" este un proiect iniţiat de Asociaţia Explorer şi este o etapă a proiectului „Altitude Addict" care vizează escaladarea mai multor vârfuri din diferite zone ale lumii. „Este una dintre expediţiile pregătitoare pentru vârful Cho Oyu din Himalaya, înalt de 8.201de metri. Suntem o echipă de opt alpinişti în acest moment şi sperăm să mergem toţi şi pe Aconcagua, şi pe Cho Oyu, şi pe ceilalţi munţi pe care îi avem în proiectul nostru", a mai spus Boncea.

Dacă vor strange banii necesari, alpiniştii vor pleca spre Argentina la mijlocul lunii ianuarie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite