În 1990, primul fan club, la Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de opt ani, Mihai Baciu (42 de ani) şi alţi două sute de tulceni au trăit pentru megastar. Preşedintele primului fan club Michael Jackson spune că, deşi pasiunea pentru idolul pop s-a mai estompat, prieteniile legate între admiratori au rezistat.

Mihai Baciu (42 de ani) este cel care a înfiinţat primul fan club din România, în urmă cu aproape 20 de ani, în noiembrie 1990.

„Eram un foarte mare admirator al lui. Am peste 50 de cărţi despre el, multe reviste din străinătate şi un album original cu semnătura lui, din 1967”, susţine Mihai.

În 1993, admiratorul împreună cu ceilalţi membri ai fan clubului au publicat, timp de câteva luni, o revistă despre artist, care se numea Michael Jackson şi care a fost vândută în toată ţara.

În 1994, au organizat la Tulcea un festival dedicat Regelui muzicii pop, unde au debutat Lili Sandu, formaţia Body and Soul şi Anca Neacşu de la ASIA.

„Ei erau copii, iar noi eram cel mai puternic fan club din ţară. Am avut emisiune la Radio Tulcea în fiecare seară, vinerea, timp de şase ani. Am organizat o tabără în Delta Dunării, timp de şapte ani”, povesteşte Mihai Baciu.

El spune că prin muzica megastarului mulţi români au învăţat limba engleză: „Făceam rost de versuri şi le dădeam la tradus. A fost ca o şcoală. Acum este mult mai uşor să fii fan, ai internetul la dispoziţie”.  Peste doi ani, la al doilea concert susţinut de Michael Jackson la Bucureşti, Mihai a petrecut zece minute cu idolul său.

„Aveam revistele scoase de fan club şi vroiam să le vadă. Dar m-a dezamăgit cumplit, faţa lui era brăzdată de atunci”, îşi aminteşte Mihai. Clubul a fost închis în 1998.

image
image

Făceam rost de versuri şi le dădeam la tradus. A fost ca o şcoală. Acum este mult mai uşor să fii fan, ai internetul la dispoziţie.

image


Mihai Baciu, fan

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite