Amenzi pentru tragedia de pe dig

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajatorul şi transportatorul vor plăti amenzi de 26.000 de lei pentru accidentul petrecut anul trecut pe digul industrial din Tulcea, la 30 septembrie. Patru femei şi-au pierdut viaţa, iar alte 70 de persoane au fost rănite după răsturnarea autobuzului.

Firma angajatoare Textile Gel&Co a primit o amendă de 8.000 de lei pentru că nu a consemnat în fişa de instruire a angajaţilor rezultatele pregătirii de protecţie a  muncii, iar Marcel Prest Com, firma angajată de cei de la Gel&Co să asigure transportul angajatelor către locul de muncă, s-a ales cu amenzi de 18.000 de lei.

„Pentru început, transportatorul este vinovat că nu i-a făcut carte de muncă şoferului Niculae Razim, iar pentru această abatere a primit o amendă de 3.000 de lei. De asemenea, nu au verificat prin lucrătorul desemnat numărul persoanelor care au urcat în autobuz: au fost transportate 83 de persoane în loc de 68. Pentru această abatere a primit o amendă de 8.000 de lei", spune Izet Ali, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Mai mult, transportatorul a acceptat să plece în cursă, cu toate că avea o anvelopă cu uzură, pentru care va plăti o amendă de 7.000 de lei. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite