Trupul neînsufleţit al lui Adrian Păunescu va fi depus la Ateneul Român astăzi, în jurul orei 22.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Adrian Păunescu va fi mutat sâmbătă, în jurul orei 22.00, la Ateneul Român, au anunţat apropiaţi ai familiei. În prezent poetul se odihneşte la sediul Uniunii Scriitorilor din România.

Filarmonica "George Enescu" a transmis iniţial un comunicat de presă în care preciza că din cauza concertelor şi repetiţiilor deja programate în aceste zile şi din respect faţă de publicul care a cumpărat deja bilete, Ateneul Român nu poate primi şi expune corpul neînsufleţit al lui Adrian Păunescu.

Sute de oameni au venit cu flori şi lumânări la sediul Uniunii Scriitorilor din România pentru a-i aduce un ultim omagiu poetului Adrian Păunescu.

Printre cei care au venit la sediul Uniunii Scriitorilor din România sp-şi ia adio de la poet s-a numărat preşedintele Traian Băsescu, prinţul Paul şi prinţesa Lia, Ovidiu Ioaniţoaia, Ilie Şerbănescu, Victor Ponta, Daciana Sârbu, Ecaterina Andronescu, Jean Valvis, Lavinia Şandru, Nicolae Badea şi Bebe Ivanovici.

Sâmbătă, au venit la căpătâiul poetului Adrian Năstase, Gigi Becali, Mircea Albulescu, Titus Corlăţean Corina Creţu, Eugen Cristea, Dan Mircea Popescu, Robert Negoiţă, Gheorghe Turda, Dumitru Graur, Vasile Şeicaru, Mircea Martin, Gabriel şi Georgeta Dimisianu, Ducu Bertzi, Irina Loghin, Fuego, Paul Everac, Răzvan Theodorescu, Ivan Patzaichin, Gheorghe Gheorghiu.

De asemenea, ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Iurie Reniţă, a adus o coroană de flori, spunând că este din partea preşedintelui Mihai Ghimpu şi a conaţionalilor săi, care "îşi exprimă profunda îndurerare în legătură cu decesul celui care a redat atât de corect şi atât de sincer realităţile din Republica Moldova".

Poetul Adrian Păunescu va fi înmormântat duminică, la ora 13.00, pe Aleea Scriitorilor din cimitirul Bellu din Capitală. Slujba de înmormântare va fi oficiată la Biserica Boteanu din Capitală, la ora 11.00.

Poetul Adrian Păunescu a încetat din viaţă vineri dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde a fost internat din 26 octombrie, cu probleme cardiace, renale şi hepatice.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite