Trupele SUA din Afganistan, în trecere prin România, din cauza violenţelor din Kîrgîzstan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aeronavele americane care transportă trupe din Afganistan vor face escală pe un aeroport din Bucureşti, din cauza situaţiei instabile din Kîrgîzstan, informează cotidianul The Guardian.

Până la escaladarea volenţelor din Kîrgîzstan, Statele Unite foloseau o bază situată în apropiere de Bişkek, capitala Kîrgîzstanului.

Washington Times relata că baza americană din Kîrgîzstan este ameninţată încă o dată cu închiderea, pe fondul influenţei Rusiei asupra Guvernului interimar kirghiz.

Baza americană de la Manas (Bişkek) a fost în pericol de a fi închisă anul trecut după ce Moscova a oferit Kîrgîzstanului ajutoare şi împrumuturi în valoare de peste două miliarde de dolari. Baza a fost, însă, menţinută, după ce SUA a acceptat o triplare a chiriei bazei aeriene.

Noi confruntări armate au izbucnit în sudul Kîrgîzstanului luni, în a patra zi a violenţelor interetnice între uzbeci şi kîrgîzi, soldate cu 117 morţi şi 1.500 de răniţi, potrivit unui bilanţ provizoriu. Acestea sunt cele mai grave violenţe după revoltele din aprilie, soldate cu 87 de morţi.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite