Craiova: Trimişi acasă pentru că nu au uniformă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Trimişi acasă pentru că nu au uniformă
Craiova: Trimişi acasă pentru că nu au uniformă

Revoltă la Colegiul Naţional “Elena Cuza” din Craiova, directorul Mircea Năstase nu le dă elevilor voie la cursuri dacă nu vin îmbrăcaţi în uniformă.

Directorul se postează în fiecare dimineaţă în poarta şcolii şi-i trimite acasă pe cei care nu au ecusonul, fusta sau pantalonul negru, cămaşa bleu şi sacoul sau un pulover negru cu anchior.

„Au fost de acord cu uniforma acum doi ani, când a fost aprobată. Ei au ales-o. Este prevăzută în regulamentul de ordine interioară şi toţi trebuie să o poarte. Nu ne batem joc. Marile colegii din Europa au uniforme, tocmai prin asta se respectă. Nu se duc la şcoală ca pe pod “, a declarat Năstase.

De teama absenţelor, majoritatea tinerilor s-au conformat repede dar pe alţii i-a  înfuriat atitudinea directorului. Protestele acestora din urmă au ajubns la urechile reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean care spun că de preferat ar fi ca elevii să intre la ore chiar dacă nu au uniformă şi să fie chemaţi a doua zi îmbrăcaţi corespunzător.

“Dacă uniforma e prevăzută în regulament, trebuie purtată. Cred însă că este bine să îl primeşti pe copii în clasă şi să anunţi părinţii, pentru ca în ziua următoare cu toţii să ştie ce au de făcut“, a spus Florea Bercea, inspector şcolar general adjunct.
Nici Liderul Sindicatului Spiru Haret – filial Dolj, Constantin Lungulescu nu aprobă comportamentul directorului: „elevul trebuie păstrat cu orice preţ la şcoală şi a-l trimite acasă nu este niciodată corect.“

Copiii susţin că totul se va linişti în două, trei săptămâni. Aceştia afirmă că, la mijlocul lui octombrie, regulamentul va deveni amintire, iar uniforma opţională. Alexandru Marin, elev în clasa a XII-a, susţine că, după prima lună, nimeni nu îi mai controlează: „Aşa a fost şi anul trecut. Ne-a controlat doar în septembrie şi câteva zile din octombrie şi după aceea am intrat îmbrăcaţi cum am vrut. Din păcate, prin asemenea practici copiii se obişnuiesc să chiulească”.

Citeşte şi:

Timişoara: Sute de rechizite au fost donate de elevii unei şcoli timişorene copiilor sărmani din Timiş

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite