Tricolorii au adus apa caldă în Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meciul dintre naţionalele de tineret ale României şi Rusiei care are loc astăzi la Botoşani a rezolvat câteva probleme ale oraşului: apa caldă şi gropile de pe străzi şi trotuare.

Peste 9.000 de familii din Botoşani primesc din nou apă caldă după ce Termica a fost debranşată pentru o zi de Apa Grup, din cauza unei datorii neplătite de 5 milioane de lei. Miercuri dimineaţă, şefii Apa Grup păreau de neclintit. „Până când Termica nu-şi achită datoriile, nu mai primesc apă. Au de unde plăti, dacă ne gândim cât costă gigacaloria. Ne dau banii şi apoi deschidem robinetul", a declarat Maricel Georgescu, directorul Apa Grup.

„Ne facem de râs în ţară"

Sosirea fotbaliştilor de la Naţionala de Tineret a României, care întâlneşte echipa Rusiei în meciul pentru calificarea la Campionatul European, a schimbat complet lucrurile. Şefii de regii au fost îngroziţi de perspectiva că tricolorii ar putea face baie la lighean.
„Am primit o solicitare de la Termica să-i păsuim până luni, că joacă Naţionala de Tineret a României şi ne facem de râs în ţară. Vom deschide robinetul până luni, apoi mai vedem", a spus Georgescu ieri după-amiază.
Conducerea Termica speră ca, după cele câteva zile de armistiţiu, să negocieze un acord cu Apa Grup, astfel încât botoşănenii să primească în continuare apă caldă.

Disputa dintre furnizorii de utilităţi se termină la Tribunal.

„E.ON Moldova Furnizare şi-a rezervat dreptul de a acţiona pe cale penală reprezentanţii Termica pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în convenţii", se arată într-un fax trimis de furnizorul de electricitate. Mai mult, E.ON a retras şi oferta făcută judeţului Botoşani de a executa gratuit branşamente pentru sinistraţii din Dorohoi. Termica are facturi restante către Apa Grup de 5,155 milioane de lei. Regia de apă are, la rândul său, datorii către E.ON Moldova de aproximativ 1,8 milioane de lei.

Mobilizare lângă stadion

Partida dintre România şi Rusia i-a scos din amorţeală şi pe şefii oraşului. În jurul Stadionului Municipal s-a lucrat de zor, miercuri şi joi, la astuparea şanţurilor şi la asfaltarea străzilor şi a trotuarelor. Până şi faţada blocului de nefamilişti din faţa vestiarelor de la stadion a fost refăcută pe banii municipalităţii. Lucrările se desfăşurau în timp ce tricolorii se antrenau pe stadion. „Este incredibil cum se lucrează. Parcă ar fi pe vremea lui Ceauşescu înainte de vizita tovarăşului. Dacă am avea mai multe meciuri internaţionale, s-ar repara tot oraşul", a declarat Dorin Savin, taximetrist.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite