Clădirea Tribunalului Gorj va fi mansardată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea Tribunalului Gorj va fi mansardată
Clădirea Tribunalului Gorj va fi mansardată

Suprafaţa podului va fi folosită pentru amenajarea unor birouri

Lipsa spaţiilor de lucru a determinat conducerea tribunalului să se gândească la găsirea unor soluţii pentru rezolvarea acestei probleme. Florin Encescu, preşedintele Tribunalului Gorj, a declarat că de câţiva ani s-a luat în calcul folosirea podului clădirii pentru amenajarea unor birouri, însă nimeni nu a pus în aplicare acest plan. În acest moment podul clădirii este adăpost pentru porumbei. În plus, acoperişul s-a degradat, iar când plouă, personalul administrativ a pus butoaie pentru a strânge apa care trece prin ţiglă.

Imobilul este supraaglomerat

„Suprafaţa podului este de aproximativ 1.000 de metri pătraţi din care cel puţin 700 sunt utilizabili. Deja clădirea este supraglomerată, iar toate celelalte spaţii au fost folosite la maxim. În mansardă ar mai putea încăpea 30-40 de birouri“, a spus Florin Encescu. Recent, Tribunalul Gorj a organizat o licitaţie în urma căreia lucrările de amenajare au fost câştigate de o firmă din Târgu-Jiu. „ Este vorba de SC Byons, o firmă care a fost aleasă în urma unei licitaţii electronice la care au mai participat alte două societăţi. Lucrările vor fi finanţate din fonduri externe şi vor costa în jur de 1,2 milioane de lei. Sperăm să le demarăm cât mai repede“, a declarat Florin Encescu.

Înainte de 1995, procesele se judecau într-o veche clădire din centrul istoric al oraşului Târgu Jiu, cedată ulterior Universitaţii Constantin Brâncuşi. Clădirea în care funcţionează acumTribunalul Gorj a fost dată în folosinţă în 1995. Cele patru etaje plus demisol erau suficiente pentru angajaţii instituţiei de atunci. Acum în noul sediu funcţionează Tribunalul şi Judecătoria Târgu Jiu, iar la parter sunt şi avocaţii Baroului Gorj. Clădirea are şase săli de judecată dispuse pe două niveluri, iar subsolul, demisolul şi două etaje sunt ocupate de arhive şi birouri. Cel mai mult mănâncă din spaţiu scările interioare şi holurile.

În ultimii ani, sediul a devenit neîncăpător pentru desfăşurarea activităţii, iar cei mai afectaţi sunt grefierii. „Sunt câte şapte-opt într-un birou de 12 metri pătraţi. Sunt totuşi puţini în raport cu numărul judecătorilor, iar unii magistraţi sunt nevoiţi să-şi redacteze singuri sentinţele. Normal ar fi să avem măcar un grefier pentru fiecare, cum au unele ţări europene“, a spus Florin Encescu. Tribunalul Gorj are peste 324 de angajaţi printre care se numără şi cei ai instanţelor din judeţ, Motru, Târgu Cărbuneşti şi Novaci.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite