Medicul Traian Ursu va afla decizia Tribunalului Bucureşti peste o săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Traian Ursu va afla decizia Tribunalului Bucureşti peste o săptămână
Medicul Traian Ursu va afla decizia Tribunalului Bucureşti peste o săptămână

Medicul Traian Ursu, de la Spitalul Foişor, va afla decizia luată de Tribunalul Bucureşti peste o săptămână. Acesta a contestat decizia magistraţilor conform căreia era acuzat de vătămare corporală din culpă a unui pacient. La ultimul termen al procesului, doctorul a pledat ca fiind nevinovat şi că pacientul nu suferă de handicap locomotor, lucru care poate fi susţinut şi de martorii săi.

Acuzaţiile provin din aprilie 2005, în urma unei operaţii de hernie de disc. Se pare că, în urma unei erori medicale, pacientul a rămas cu un handicap locomotor. Pacientul a cerut iniţial pagube materiale de 100.000 de euro, dar Judfecătoria Sectorului 2 a decis că nu sunt probe care să demonstreze un cost atât de mare al tratamentului după operaţia medicului.
 
La începutul anului 2009,medicul a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare şi la plata unor despăgubiri pentru vătămare corporală din culpă. Noua decizie a Tribunalul Bucureşti a adus in plus, cererea conform căreia Spitalul Foişor să-i interzică doctorului să mai facă operaţii de genul aceleia pentru crae a fost condamnat. Aceasta decizie a fost atacată de către acuzat.

Conducerea Colegiilor Medicilor a fost amendată, cu 5.000 de lei, de judecătorii Tribunalului Bucureşti, pentru că nu a depus la dosarul medicului Traian Ursu un document din care să reiasă dacă el a mai făcut operaţii de tipul celei pentru care a fost condamnat.

Împotriva deciziei judecătoriei au declaat apel atât fostul pacient al lui Ursu, precum şi Traian Ursu şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, care a judecat iniţial cazul. Astfel, dosarul a ajuns pe masa magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite