Tribunalul nu are probe că patronul clinicii Sabyc, eliberat pe cauţiune, ar influenţa probatoriul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tribunalul nu are probe că patronul clinicii Sabyc, eliberat pe cauţiune, ar influenţa probatoriul
Tribunalul nu are probe că patronul clinicii Sabyc, eliberat pe cauţiune, ar influenţa probatoriul

Tribunalul Bucureşti îl eliberează pe cauţiune pe Harry Mironescu, patronul clincii Sabyc, pentru că la dosar nu sunt indicii temeinice din care să rezulte că acesta, odată eliberat provizoriu, ar putea să săvârşeasca alte infracţiuni sau ar influenţa probatoriul.

Nu există date sau informaţii din care să rezulte că Harry Mironescu, odată eliberat provizoriu, ar putea să săvârşească alte infracţiuni sau că ar încerca să zădărnicească aflarea adevărului prin influenţarea unor părţi, martori, experţi, alterarea sau distrugerea mijloacelor de probă, se arată în motivarea Tribunalului Bucureşti (TB).

 "Din acest punct de vedere, nu se poate prezuma că, odată pus în libertate provizorie, inculpatul ar zădărnici aflarea adevărului sau că ordinea publică ar fi în mod real afectată", arată judecătorii în decizia din 19 august.

Cu alte cuvinte, motivează instanţa, "necesitatea cercetării în continuare a inculaptului în stare de arest trebuie privită nu doar prin prisma gravităţii faptelor imputate, a cuantumului pedepselor, ci şi prin prisma existenţei unui pericol social concret ce s-ar putea produce prin liberarea provizorie, dar mai ales prin existenţa unor probe temeinice în sensul existenţei riscului distrugerii sau alterării mijloacelor de probă, a influenţării martorilor, experţilor, în scopul zădărnicirii aflării adevărului".

În aceste condiţii, "nu poate fi acceptată ideea existenţei unei stări de pericol social pentru ordinea publică, raportat exclusiv la natura faptelor, la gravitatea acestora sau la împrejurările în care au fost comise, deoarece aceasta ar echivala cu nerecunoaşterea instituţiei eliberării provizorii în condiţiile în care la dosar nu sunt indicii temeinice sau date relevante din care să rezulte că odată eliberat provizoriu, inculpatul ar putea să săvârşeasca alte infracţiuni sau ar influenţa probatoriul", se arată în decizia TB.

Magistraţii precizează că, dacă ar fi reţinută ideea potrivit căreia Harry Mironescu ar putea crea un sentiment de insecuritate socială prin prezenţa sa, acest lucru ar echivala cu perpetuarea stării de arest sau, cu alte cuvinte, ar însemna ca o astfel de persoană să fie arestată preventiv şi apoi menţinută în arest până la pronunţarea hotărârii de condamnare.

Instanţa mai arată că a ţinut cont şi de starea de arest a inculpatului şi de faptul că nu are antecedente.

Procurorii au declarat recurs împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti, care se va judeca, pe 24 august, la Curtea de Apel Bucureşti (CAB).

Fiul lui Harry Mironescu, Yair Miron, a fost eliberat din arest preventiv prin decizia CAB de vineri, 21 august, care i-a admis cererea de eliberare provizorie sub control judiciar, respinsă iniţial de TB.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite