Trenurile vor circula cu viteză redusă, din cauza caniculei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trenurile vor circula cu viteză redusă, din cauza caniculei
Trenurile vor circula cu viteză redusă, din cauza caniculei

CFR va reduce viteza trenurilor la călători între 60 – 100 km/ora şi cu 50 – 70 km/oră pentru trenurile de marfă, pe perioada caniculei. Măsura a fost luată pentru siguranţa traficului, înformează un comunicat al companiei.

Mai citeşte:
Măsuri recomandate în perioada de caniculă
Meteorologii anunţă cod galben de caniculă pentru următoarele trei zile. Maximele vor depăşi 38 de grade

"Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA reduce viteza trenurilor de marfă şi călători în perioada caniculei deoarece , din cauza temperaturilor foarte ridicate în aer, la nivelul şinei se înregistrează temperaturi care pot depăşi 50 de grade C", se explică în comunicat.

În timpul zilei, se va reduce viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă cu 20 – 30 km/oră, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă.

Pentru asigurarea unui grad de siguranţă sporit, personalul de întreţinere a căii ferate efectuează, în această perioadă caniculară, revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară (însoţiri de trenuri, verificări directe ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină, etc.)

Reducerea vitezei de circulaţie în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşesc limitele normale este o măsură  aplicată de toate administraţiile de cale ferată. Prin reducerea vitezelor se vor produce întârzieri în circulaţia trenurilor. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite