Trenurile blocate la Tg. Jiu de protestul impiegaţilor şi-au reluat circulaţia după trei ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestul spontan al impiegaţilor de mişcare din staţia Tg. Jiu a dus, marţi seara, la întârzieri între 40 de minute şi trei ore ale unor trenuri şi la restituirea biletelor deja vândute în Gara Târgu Jiu, transmite corespondentul NewsIn.

Trenul acclerat, care venea de la Bucureşti în direcţia Târgu-Jiu, a fost oprit în staţia Amaradia, iar cel personal, care mergea în direcţia Petroşani, a fost oprit în Halta Budieni, transmite NewsIn.

Muncitorii au recurs la un protest spontan,deoarece sunt nemulţumiţi de viitoarele disponibilizări din sistem şi de schimbarea programului de lucru începând cu 1 iulie,
, în cel două staţii este linişte.

Cele mai mari întârzieri, de trei ore, au fost înregistrate la trenul personal 2083 Craiova-Petroşani şi de trenul accelerat 1725 Bucureşti Nord-Târgu-Jiu. „La cele două trenuri, care au fost oprite în Halta Budieni şi în Staţia Amaradia, întârzierea a fost cuprinsă între trei şi două ore. De la ora 18,35, când trebuia să plece spre Petroşani, personalul a reluat traficul abia la ora 21,30. Iar la accelerat întârzierea a fost de două ore.

La celelalte două trenuri la care au fost înregistrate întârzieri, astfel: la personalul 2026 Petroşani-Craiova de 40 de minute, iar la personalul 2184 Târgu-Jiu-Filiaşi întârzierea a fost de aproximativ trei ore. Am restituit 100% valoarea a 10 bilete la cele pentru trenul personal, iar pentru celelalte trenuri nu am ami vândut bilete până nu am ştiut ce se întâmplă cu plecarea. După 21,30 traficul a fost reluat”, a declarat, marţi seara, Ioana Talângă, din cadrul staţiei CFR Tg. Jiu.

 „Trenurile trebuiau să ajungă de mult în gară, însă impegaţii au declanşat o grevă spontată, având mai multe revendicări, din câte am înţeles. Ştiu că se tem de disponibilizări şi aşteptau să vină cineva, un reprezentant al Regionalei Craiova ca să negocieze, să discute. Deocamdată este linişte în gară, însă situaţia trebuie remediată pentru a nu se crea evenimente neplăcute“, a declarat şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Târgu Jiu, Daniel Brotea.

Directorul regionalei CFR Craiova, Victor Frăsinoiu, a declarat, pentru Realitatea TV, că impiegaţii de mişcare din staţia Tg. Jiu nu au vrut să predea serviciul, în semn de protest faţă de programul de lucru stabilit pentru perioada 1 iulie - 31 decembrie. Schimbul de ture se face în jurul orei 18.00.

"Din cauza lipsei de personal la funcţia de impiegat de mişcare am luat hotărârea ca, începând cu data de 1 iulie, pe anumite intervale de timp, respectiv tura de zi şi turele de sfârşit de weekend - de vineri de la ora 19.00 până luni de dimineaţa la ora 7.00-, să se lucreze cu formaţii reduse, în scopul asigurării concediilor de odihnă la întreg personalul fără a angaja cheltuili suplimentare de natură salarială cu salariaţii noştri", a declarat Frăsinoiu.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite