Trenuri personale, anulate din cauza navetiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CFR Călători Iaşi s-a săturat de vandali şi blatişti

niciun fel de rezultate. De multe ori, angajaţii căilor ferate au fost alungaţi cu pietre de călătorii frauduloşi.
Mizerie, geamuri lipsă, banchete tăiate şi frig. Aceasta este imaginea trenurilor personale de pe raza Regionalei CFR Călători Iaşi. Trenurile sunt folosite de navetişti pentru a ajunge dimineaţa la locurile de muncă şi seara înapoi, acasă. Recent, şefii regionalei au încercat să pună la dispoziţia navetiştilor garnituri mai bune, însă vagoanele ajungeau la destinaţie fără o parte a mobilierului. Războiul ceferiştilor cu navetiştii este comparat de şeful Regionalei CFR Iaşi, Constantin Axinia, cu balada meşterului Manole, în care ce se construia ziua se dărâma noaptea. "Au dispărut dintr-un vagon două canapele, au fost aruncate pe geam. Au fost sparte şi geamurile, în condiţiile în care afară era frig. Trebuie să recuperez, în momentul de faţă, peste 20 miliarde de lei din distrugeri şi vandalizări pe trenurile de persoane", a declarat Constantin Axinia.
Încasări - zero
Distrugerea vagoanelor nu este singura problemă a şefilor Regionalei CFR Călători Iaşi. Deşi sunt pline ochi, trenurile personale aproape că nu aduc bani în vistieria regionalei. Există curse la care abia dacă se cumpără două-trei bilete. Oprirea trenurilor în câmp nu a dus la niciun fel de rezultate, ceferiştii fiind puşi pe fugă de călătorii frauduloşi. Chiar şi obligarea şefilor de tren de a vinde zilnic bilete de 11 milioane de lei a rămas fără rezultate. Din acest motiv, directorul Regionalei CFR Călători Iaşi a decis anularea mai multor trenuri. "Am făcut controale când afară erau minus 6 grade. Ne-am confruntat cu o ploaie de pietre, au spart şi geamurile. Am făcut o analiză la încasări, şi sunt trenuri care nu sunt eficiente. Spre exemplu, trenul Iaşi-Ungheni, unde nu se eliberează niciun bilet în tren. Am decis deja anularea acestuia", a mai declarat Axinia. şi trenurile care tranzitează localitatea Vadu Siret, aflată în nordul Moldovei, se află în situaţia de a fi anulate.
şefii Regionalei CFR Călători declară că, în momentul în care vor fi solicitări, iar navetiştii îşi vor procura abonamente, unele trenuri personale îşi vor relua circulaţia. Până atunci însă, sute de navetişti vor fi nevoiţi să caute alt mijloc de transport pentru a ajunge la locurile de muncă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite