Trenul trece, nervii rămân la bariera de la BJATM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de fluidizare a traficului între Dacia şi Canta sunt departe de a fi încheiate

ll Chiar dacă reprezentanţii Citadin şi-au exprimat optimismul în media locală faţă de finalizarea până astăzi a lucrărilor la bariera BJATM, realitatea este cu totul alta. Dimineaţă, în jurul orei 7.00, la trecerea peste calea ferată era acelaşi haos binecunoscut şoferilor ieşeni. „Este la fel ca înainte. Fiecare încearcă să prindă  un moment prielnic pentru a se strecura printre celelate maşini”, spune cu necaz un taximetrist, în timp ce aşteaptă să se ridice bariera. Ce-i drept, muncitorii de la Citadin au reuşit să mai facă o bandă de circulaţie, destinată şoferilor care vin din cartierul Dacia şi se îndreaptă spre strada Canta. Din păcate pentru ei, la primele ore ale dimineţii, aceasta era blocată de un compresor al regiei, dar şi de maşinile parcate în stradă de locatari.

Nu azi, ci mâine

Cătălin Neculau, directorul Citadin, se încurcă în declaraţii. Iniţial, citat de presa locală, acesta spunea că circulaţia în zona barierei BJATM se va desfăşura normal  din această dimineaţă, întrucât lucrările de asfaltare sunt aproape finalizate. Astăzi, şeful Citadin ne-a spus că a fost înţeles greşit de mass-media. „Am văzut că şi cei de la CFR au mutat bariera. Nu cred să apară probleme. De marţi (astăzi – n.r.), cred că se va circula pe toate cele trei benzi”, a declarat iniţial Cătălin Neculau, aşa cum a fost publicată în cotidianul „Ziarul de Iaşi“, ediţia de ieri.
Dimineaţă însă, bariera dinspre cartierul Dacia era în vechiul loc. Contactat telefonic, şeful regiei a găsit explicaţia. „Nu ştiu cine a preluat această declaraţie. Urmează ca cei de la CFR să mute bariera. Am fost înţeles greşit. Noi ne terminăm treaba în zonă abia mâine. Acum sunt cu echipa acolo”, ne-a declarat şeful regiei.
Ce-i drept, lucrătorii regiei, dar şi cei de la CFR erau în zonă încă de la primele ore ale dimineţii. „Abia de acum urmează să mutăm bariera. Lucrările vor mai dura cu siguranţă. Nu ştim însă cât timp”, ne-a spus unul dintre angajaţii CFR. Abia după ce bariera va fi mutată pe strada Lupiţei, urmează ca muncitorii de la Citadin să termine de turnat asfaltul în zonă.

Iadul de la BJATM

ll Zilnic, până la ora 12.00, bariera de la BJATM coboară de cel puţin 20 de ori. De fiecare dată, pe toate cele patru străzi din zonă, zeci de maşini formează coloane interminabile. Cei care ies cu autovehiculele de pe străzile laterale stau pur şi simplu la mila celorlalţi participanţi la trafic.

"Am fost înţeles greşit.  Noi ne terminăm treaba în zonă abia mâine"
Cătălin Neculau, şeful Citadin

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite