Trenul blestemat: a ucis trei femei, apoi a luat foc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trenul blestemat: a ucis trei femei, apoi a luat foc
Trenul blestemat: a ucis trei femei, apoi a luat foc

Două surori gemene şi o altă femeie au fost omorâte de un şofer italian care nu a oprit la calea ferată. Femeile au murit pe loc în urma coliziunii, iar după trei ore unul dintre vagoanele trenului a luat foc din cauza unor scurgeri de ulei.

Trei femei şi-au pierdut viaţa, ieri-dimineaţă, după ce automobilul Kia în care se aflau a fost lovit în plin de trenul Periam - Lovrin.

Şoferul, Giuseppe Lancioni (53 de ani), nu a oprit pe DN6, la trecerea la nivel cu calea ferată din localitatea Satu Nou şi a fost spulberat de trenul personal 14149. „Trenul nu avea viteză. Maşina a fost târâtă 20 de metri”, a spus comisarul şef Dan Peteri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Transporturi Timişoara.

„Nu s-a asigurat la calea ferată“

Dorina şi Domnica Toda, ambele de 41 de ani, surori gemene, au murit pe loc în urma impactului. O altă femeie, Cristina Marie Ene, de 36 de ani, a murit şi ea, imediat după impact. Şoferul, care este soţul Dorinei Toda, a fost transportat de urgenţă la Spitalul Municipal Timişoara.

El a scăpat cu câteva răni uşoare şi nu a aflat că şi-a ucis soţia şi cumnata în accident. „Pacientul are o contuzie la nivelul toracelui provocată de centură în momentul impactului şi o tăietură uşoară la una dintre mâini”, a spus medicul de gardă Sava Cnejevici.

Mecanicul de pe locomotiva trenului Periam - Lovrin a declarat poliţiştilor că şoferul automobilului Kia a venit cu viteză şi a ignorat complet indicatoarele rutiere. „Nu s-a oprit. Nu s-a asigurat. Pur şi simplu, a venit lansat. Eu nu aveam viteză, pentru că eram în curbă. Mai mult de 30-35 de kilometri la oră nu aveam. Nu a auzit zgomotul sirenei, deşi am făcut mai multe semnale”, ne-a declarat Ioan Mureşan, mecanicul de pe locomotivă.

image

Şoferul Giuseppe Lancioni

Şoferul Giuseppe Lancioni (53 de ani), originar din oraşul italian Lorenzo, regiunea Toscana, are permisul de conducere, categoria A şi B, din anul 1976. „Sunt benzi rezonatoare pe şosea înainte de calea ferată. Trecerea este semnalizată. E plin de indicatoare. A venit cu viteză. Nici şoferul, nici mecanicul nu a consumat alcool“, a spus subcomisarul Florin Bolbos, şeful Poliţiei Rutiere Timiş. 

„Cum să descriu durerea?!“

Surorile gemene au plecat de acasă împreună cu italianul la ora 03.00, şi în 25 de minute au parcurs aproape 40 de kilometri. Dorina era căsătorită cu Giuseppe de aproape şapte ani şi amândoi locuiau în Italia, unde au o firmă de tâmplărie.

Mama celor două fete ucise şi Angelica, sora lor, au fost anunţate de poliţişti. Ele au fost la locul accidentului, la morgă şi s-au întors acasă ca să pregătească înmormântarea celor două. „Ce pot să vă spun? Cum să descriu durerea?!”, a spus Angelica, sora celor două femei.

Un vagon a fost cuprins de flăcări

„După degajarea căii ferate, automotorul a parcurs o distanţă de aproximativ 500 de metri, după care a izbucnit un incendiu la cel de-al treilea vagon şi trenul a fost oprit din nou”, au declarat reprezentanţii ISU Banat.

image

Maşina, în urma impactului

Staţia de Pompieri Sânnicolau Mare a intervenit pentru lichidarea focarului, care a fost ţinut sub control de cei patru angajaţi ai S.C. Regiotrans S.R.L., aflaţi în automotor la momentul izbucnirii incendiului. S-a intervenit cu o autospecială cu apă şi spumă, incendiul fiind lichidat în aproximativ 15 minute. Potrivit pompierilor, vagonul a luat foc de la uleiul scurs în urma impactului cu autoturismul. În momentul accidentului, în tren nu se aflau pasageri, ci doar patru mecanici. Aceştia au reuşit să iasă la timp şi nu au fost răniţi.

Trenul implicat în accident este un personal care circulă pe relaţia Timişoara-Periam şi în care nu se aflau călători.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite