Trei din cinci şefi de promoţie ai Academiei Militare sunt fete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful promoţiei 2010 de ofiţeri ingineri, absolvenţi ai Academiei Tehnice Militare din Bucureşti, este o fată: Adriana Cristina Enache, angajată în Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Adriana Cristina Enache a terminat specializarea „Calculatoare şi sisteme informatice pentu apărare şi securitate naţională”, alături de alţi 48 de studenţi din Ministerul Apărării, MAI şi STS.

Promoţia 2010 de ofiţeri ingineri a avut în total 130 de absolvenţi, cei mai numeroşi fiind la specializarea Calculatoare. Celelalte specializări au fost Transmisiuni (şef de promoţie – Ovidiu Constantin Iacoboaiea, MAI), Blindate, automobile şi tractoare (şef de promoţie – Oana Alexandra Mocian, MApN), Construcţii şi fortificaţii (şef de promoţie – Dan Ilie Buliga, MApN) şi Armament (şef de promoţie – Ozana Cristina Rotar, MApN). Cu alte cuvinte, trei dintre cele cinci specializări ale Academiei Tehnice Militare au avut şefi de promoţie fete. Cei mai discreţi absolvenţi ai ATM au fost cei de la SRI – doar şase la număr, la o singură specializare (Transmisiuni) şi fără a “deconspira” vreun şef de promoţie.

La finalizarea studiilor, tinerii au obţinut primul grad de ofiţer (sublocotenent pentru cei din MApN, STS şi SRI, respectiv subinspector pentru MAI), precum şi diploma de inginer. Şeful de promoţie pe Academie a primit din partea ministrului Apărării un stilet gravat. Ministrul Gabriel Oprea a lipsit însă de la ceremonie, fiind înlocuit de secretarul de stat Mihail Vasile-Ozunu. Promoţia 2010 a absolvenţilor instituţiilor militare de învăţământ a primit numele onorific “Henri Coandă – 100”, pentru marcarea a 100 de ani de la primul zbor cu reacţie al lui Henri Coandă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite